Salgın Döneminde İndirim Bekleyen Özel Okul Velilerine, Özel Okulların Tepkisi Çok Sert Oldu!

Uzaktan eğitim sistemine geçilen okullarda, özel okul velileri ücret indirimi isteyince başlarına gelmeyen kalmadı.

Uzaktan eğitim sistemine geçilen okullarda, özel okul velileri ücret indirimi isteyince başlarına gelmeyen kalmadı. Önce sistemden atılan sonra da okuldan atılan öğrencilerin velileri haklarını aramak için şimdilerde dava sürecini başlatmaya hazırlanıyorlar.

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitime ara verilmiş tüm eğitimlerin uzaktan sistemler yürütülmesi planlanmıştı. Bu planlama sonucunda özel okul velileri durumun nasıl işleyeceğini merak ederken, en azından salgın dönemi için özel okul ücretlerinde yönetimin indirim yapması gerektiğini ifade ediyorlardı.



Özel okullar arasında bir marka haline gelen bir eğitim grubunun velileri ise indirim istekleri karşısında ilginç bir durumla karşılaştılar. Erenköy’de bulunan okulda anaokuluna kayıtlı olan 4 yaş velileri aralarında anlaşma yaparak ortak bir karara vardılar. Bu karar sonrasında her yıl öğrenci başına ortalama 40 ile 50 bin lira ücret ödedikleri okul yönetimi ile konuşmak istediler.



Uzaktan eğitim sırasında birebir eğitim kadar verim alamadıklarını ve bu yüzden indirim yapılarak ücretin belirli bir kısmının iade edilmesini istediler. Bu durumda veliler okul yönetimine bir mesaj gönderdiler. Ardından gelecek cevabı beklediler ancak uzun süre yanıt alamadılar.



Öğrencilerin Kayıtları Silindi



Kısa bir süre sonra öğrenci velileri hesaplarına yatırılan bakiye ile bir şaşkınlık yaşadılar. Okul yönetimi yaklaşık 13 bin liralık bir iade gerçekleştirdiler. Veliler hesaplarındaki parayı görünce okulun muhasebesini aradılar ancak bir yanıt alamadılar. Ardından okul idaresi öğrencilerin dolaplarını boşaltarak eşyalarını bir koli ile ailelerin adreslerine gönderdiler



Aileler online eğitim için sisteme girdiklerinde ise son darbeyi aldılar. Online sisteme giremedikleri ortaya çıktı. Teknik bir hata olduğu düşünülmesine rağmen gerçek ortaya çıktı. Okuldan atıldıkları belirlendi. Bu durum karşısında aileler okul yönetiminden bir yanıt alamayınca dava açmaya hazırlanıyorlar.



emlak365.com


Gündem Haberleri