Salgın Nedeniyle Kapatılan Kapalıçarşı İçin Açılış Tarihi Verildi! Hangi Önlemler Alınacak?

Salgınla birlikte tedbir amaçlı kapatılan Kapalıçarşı için yapılan değerlendirmede açılış için tarih verildi.

Salgınla birlikte tedbir amaçlı kapatılan Kapalıçarşı için yapılan değerlendirmede açılış için tarih verildi. 1 Haziran tarihinde kapılarını yeniden açması beklenen Kapalıçarşı'da gerekli tedbirler alınacak.

Koronavirüs salgınının Türkiye’de de etkisini iyiden iyiye hissettirmesinin ardından bazı tedbirler alındı. Salgının bulaşıcı etkisinin yüksek olması nedeniyle Kapalıçarşı 23 Mart tarihinde kapatılmıştı. Salgınla ilgili iyi gelişmelerin yaşanmasının ardından hayata dair bazı normalleşme adımları atılmaya başlandı. Bu adımlardan birisi de turistlerin uğrak noktası olan Kapalıçarşı için gerçekleşti.



Tarihi Kapalıçarşı’nın alınan kararlar neticesinde 1 Haziran’da yeniden açılmasına karar verildi. Konu Kapalıçarşı Yönetim Kurulu tarafından değerlendirildi. Bu değerlendirmenin ardından olumlu gelişmelere dayanarak yeniden açılmasına karar verildi.



Yeni Tedbirler Alınacak!



Kapalıçarşı şimdiye kadar her gün binlerce turisti ağırlarken, salgın sonrası döneminde de tedbirlerin artırılması sonucunda hizmetin devam edebileceği belirtildi. Bunun üzerine Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş yarın konu hakkında detaylı bir açıklama yapacağını belirtti.



Kapalıçarşı bu süreçte açılmadan önce mutlaka detaylı olarak temizlenecek ve dezenfekte edilecek. Çarşıya maskesiz girmek kesinlikle yasak olacak. Girişlerde güvenlik tarafından misafirlerin ateşleri ölçülecek. Çalışanlar hijyen kurallarına özellikle dikkat edecekler.


Gündem Haberleri