Salmonella Bakterisi Nedeniyle Marketlerde Kinder Denetimi Başladı

Bazı Kinder markalı ürünlerde salmonella bakterisi çıkması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü harekete geçti ve marketlerde denetim başladı.

Kinder markalı ürünlerin bazılarında salmonella bakterisi tespit edildi. Bakterinin tespit edilmesi üzerine Türkiye de harekete geçti ve marketlerde denetimler başladı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, marketleri tek tek denetledi. Belçika'da üretilen Kinder markalı ürünlerde tespit edilen virüse Türkiye'de bulunan ürünlerde rastlanmadı. Fakat Schoko Bon ürününden 2 parti için toplatma kararı alındı. Son kullanma tarihi 8 Temmuz 2022 ve 15 Temmuz 2022 olan ürünler toplatılacak.

DENETİM BAŞLADI, ÜRÜNLERE EL KONULDU
İstanbul İl Tarım ve Orman Bakanlığı, 750 kişiden oluşan ekiple marketleri tek tek gezdi ve raflarda bulunan Kinder markalı ürünlerin son kullanma tarihleri ve kodlarını inceledi. Denetim sırasında bir markette, toplatma kararı çıkarıla ürünlere rastlandı. Market sahibi konu ile ilgili bilgilendirildi ve tespit edilen ürünlere el konuldu.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca da denetimlere katıldı. Karaca, ürünleri satan marketlerin tespit edildiğini ve tek tek gezildiğini, tespit edilen ürünlere el konulduğunu söyledi. Ahmet Yavuz Karaca, Avrupa'da salmonella bakterisi alarmı verilmesinin ardından 2 partide sıkıntı olduğunun tespit edildiğini, Bakanlık olarak hareket geçildiğini, firmadan geri izlenimler alarak İstanbul olarak 750 denetçi ile sahada denetimlere başladıklarını, buldukları yerlerdeki ürünlere el koyup bu ürünlerin imhasını gerçekleştirdiklerini, markanın da toplatma ve geri çekme için işlemlere başladığını açıkladı.

KİNDER TÜRKİYE AÇIKLAMA YAPTI

Kinder Türkiye tarafından yapılan açıklamada, toplatma kararı çıkarılan iki ürünün Türkiye tarafından ithalatı ve satışının yapılmadığı, Türkiye'de ithal edilerek satışa sunulan ürünlerin analizlerinin yapıldığı ve tüketim için güvenli olduğunun teyit edildiği, tüketicilerin tedbir amaçlı geri çağırma kapsamında olan ürünleri tüketmemeleri gerektiği vurgulandı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri