Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kimdir, neden istifa etti, yerine kim geldi?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kendi isteği ile görevinden ayrıldığını açıkladı. Mustafa Demir neden görevden ayrıldı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu? İşte son gelişmeler.

 Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, görevini bıraktığını açıkladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Özel Kalemi tarafından Mustafa Demir’in ‘’ Bir takım işleri nedeniyle 20/ 07/ 2022 tarihinden itibaren görevden ayrılıyorum ‘’ yazılı istifasını sunduğu öğrenildi. Bu haberin basına yansıması ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir kimdir, neden görevden ayrıldı soruları araştırılmaya başlandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir neden görevden ayrıldı?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kendi isteği ile belediye başkanlığı görevinden ayrıldı. Mustafa Demir’in bir süredir akciğer kanseriyle mücadele ettiği ve doktorunun tavsiyesi üzerine görevden ayrıldığı ortaya çıktı. Ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi Özel Kalemi tarafından yapılan açıklamada, Mustafa Demir’in bir takım işleri nedeniyle görevinden ayrıldığına ilişkin istifa dilekçesi verdiği belirtildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine ise AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nihat Soğuk getirildi.

Mustafa Demir kimdir, kaç yaşında?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 18 Ocak 1961 tarihinde doğmuştur. 22., 23., 24. Dönemde Samsun Milletvekili seçilen ve 60. Hükümet’inde Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev yapmıştır. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan Mustafa Demir, Türkiye Emlak Bankası’nda Fen Eksperliği görevi yapmıştır. Samsun’da mimarlık, inşaat müteahhitliği ve ticaretle uğraşmıştır.

2009 yılında yapılan kabine değişikliği sonucu Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevine getirilmiştir. Bir gün sonra ise yeni görevini Faruk Nafız Özak’tan devralmıştır.

Gündem Haberleri