Şase numarasıyla parça sorgulama nasıl yapılır?

Şase numarası ile araç parça sorgusu, araçlarda şase numarasının anlamı, parça sorgusu ile yedek parça gibi konular bu yazı içerisinde işlenmiştir. Yazıdan yardım alarak arabanın şase numarasını bulabilir ve parça sorgulama işleminizi adım adım yapabilirsiniz.

Şase numarası kullanarak parça arama sırasında yedek parçalar ile şase numarası birbirine uyumludur. Şase numarasıyla parça sorgulama orijinal yan parçalardan oluşabileceği gibi yan sanayi ya da muadil parçalardan da oluşabilmektedir. Sorgulama sırasında OEM şeklinde de bilinen orijinal parça numarası kodundan yararlanılmaktadır.

Şase numarası ile yedek parça sorgulama işlemi tarayıcı üzerinden yapılabilmektedir. Bunun için özel olarak geliştirilmiş siteler mevcuttur. Şasi numaradan sorgu ile bulunamayan parçalar araçtan bul seçeneği ile tüm detaylarına inebilmektedir. Araçların marka, model, motor, vites, kasa gibi özellikleri parça sorgu sitesinde yer almaktadır.

Araçlarda Şase Numarası Nedir?

Araçlarda yer alan şase numarası her araç için özeldir. Araç kimlik numarası gibi bu kod da araçların parça arayışlarında yardımcı olmaktadır. Araçların her birinde motor hacmi, kasa kaporta, üretim yılı gibi seçenekler söz konusudur. Bu bilgiler sayesinde aranan yedek parça daha kolay bir şekilde bulunabilmektir.

Parça Sorgulama ile Plakadan Yedek Parça

Parça sorgulama sayesinde yedek parça bulunur iken ilgili sitenin arama motoruna “Yedek parça bul” yazılmalıdır. Araç şase numarası kutu içerisine yazıldıktan sonra bul seçeneğine basılmalıdır. Bul seçeneği belli kategorilerde parçanın ekranda çıkmasını sağlayacaktır. Araç ile %100 uyum sağlayan yedek parçalar marka ve üretim yılı gibi faktörler değerlendirmeye alınarak sizlere sunulacaktır.

Şase numarasıyla parça sorgulama sırasında planın kullanımı araca has olmadığı için tercih edilmemektedir. Bu nedenle parça sorgulamada plakanın yerini şase numarası almıştır.

Arabanın Şase Numarasının Yeri

Şase numarasının yeri aşağıdaki maddelerde açıklanmıştır. Şase numarasıyla parça sorgulama yapmak isteyen kişiler bu maddelerden yararlanarak şase bilgisine ulaşabilir:

  • Arabada yer alan şoför camının altında
  • Sürücü tarafında yer alan kapının yan tarafında
  • Motor bloğu üstünde
  • Kaput altındaki sol çamurluk üzerinde ve özellikle yeni model olan araçlarda.

Gündem Haberleri