Savcılıktan Son Dakika Ekrem İmamoğlu Kararı! 4 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Ekrem İmamoğlu'nun YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada savcı mütalaası açıklandı. İşte o karar...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 31 Mart 2019 seçimlerinin iptalinden sonra yaptığı basın açıklaması nedeniyle dava açılmıştı. 2019 seçimlerinde İmamoğlu yakın rakibine 13 bin oy ile fark atmıştı. Seçimin iptalinden sonra yaptığı basın açıklamasında YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılmıştı.

SAVCI MÜTALAASI AÇIKLANDI
İmamoğlu'nun yargılandığı davada savcı mütalaası açıklandı. Mütalaada, Ekrem İmamoğlu'nun “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret1 suçu nedeniyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

EKREM İMAMOĞLU DAHA ÖNCE İFADE VERMİŞTİ
Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde celse arasında açılan duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmış ve savunmasını vermişti. İmamaoğlu savunmasında, basın açıklamasının kendisine sorulan bir sorudan dolayı yapıldığını, sorunun temelinin de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine 'ahmak' demesinden kaynaklandığını, kendisinin de kullandığı ahmak kelimesinin muhatabının Süleyman Soylu olduğunu, YSK ve üyelerinin herhangi birine yönelik beyanda bulunmadığını söyleyerek beratını istemişti.

İDDİANAME HAZIRLANDI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, 31 Mart 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin 6 Mayıs 2019'da iptal edildiği, seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu'nun seçimlerin iptal edilmesi hakkında 4 Kasım 2019 tarihinde bir basın açıklaması yaptığı yer aldı.

EKREM İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ekrem İmamoğlu, seçimlerin iptal edilmesinden sonra yaptığı basın açıklamasında: "31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri