Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hakkındaki Yeni İddiasında Bahsettiği Mustafa Çalışkan Kimdir?

Organize suç örgütü lideri Sedat peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında iddialarda bulunmaya devam ediyor. Sedat Peker sosyal medya üzerinden Bakan Soylu hakkında iddiada bulunurken Mustafa Çalışkan ismine dikkat çekti. Peki Mustafa Çalışkan kimdir, nerelidir, ne iş yapar?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları devam ediyor. Bugün sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Sedat Peker yine Bakan Soylu hakkında çeşitli iddialarda bulundu. Sedat Peker'in Bakan Soylu'ya dairt iddialarında dile getirdiği bir isim de Mustafa Çalışkan oldu. Peki Mustafa Çalışkan kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, ne iş yapar?

MUSTFA ÇALIŞKAN KİMDİR?

1968 yılında Nevşehir'de doğmuştur. Kayseri'de eğitim hayatına başlayan Mustafa Çalışkan ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamlamıştır. 1983 yılında sınavlarını başarı ile geçtiği Ankara Polis Koleji'ne girmiştir. 1987 yılında ise Polis Akademisi'ne giriş yapmıştır. 1991 yılında meslek hayatına başlayan Mustafa Çalışkan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Komiser Yardımcısı olarak polislik mesleğine adım atmıştır.

MUSTAFA ÇALIŞKAN HANGİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTUR?

Mustafa Çalışkan pelislik hayatı bopyunca sırasıyla şu görevleri yapmıştır:

-İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü
-İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü
-İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü
-Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü
-İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
-Yalova İstihbarat Müdürlüğü
-Batman Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü
-Sakarya Erenler İlçe Emniyet Müdürlüğü
-Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğretmen Emniyet Müdürü

MUSTAFA ÇALIŞKAN ŞU ANDA HANGİ GÖREVİ YAPIYOR?

İstanbul Emniyet Müdürü olan Mustafa Çalışkan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmişti. Resmi gazete'de ilgili atama kararı yayımlanmıştı. Mustafa Çalışkan'ın yerine ise İstanbul Emniyet Müdürü olarak Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş atanmıştı. Mustafa Çalışkan halen daha Emniyet Genel Müdür yardımcılığı görevinde bulunmaktadır.

Gündem Haberleri