Şehidimizin Son Vasiyetiydi! Şehitlik Tazminatı İle Tamamlanan Camide Bayram Namazı Kılındı

2020 yılının Şubat ayında Esed rejimi unsurlarının hain saldırısı sonrasında Suriye'nin İdlib bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Recep Bekir'in vasiyeti yerine getirildi. Memleketi Tekirdağ'ın Ergene ilçesini son ziyaretinde yapımına başlanan camiyi görünce ailesine vasiyet bırakan şehidimizin son vasiyeti kılınan bayram namazı ile yerine getirilmiş oldu.

Suriye'nin İdlib bölgesinde Esed rejimi unsurları tarafından yapılan hain saldırı sonucunda geride bıraktığımız Şubat ayında şehit düşen kahraman askerimiz Piyade Uzman Onbaşı Recep Bekir'in vasiyeti ailesi tarafından yerine getirildi.

Memleketi olan Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde yapımına başlanan cami inşaatını gören şehidimiz tarafından ailesine bırakılan vasiyeti yerine getirildi ve tüm şehitlik tazminatı cami inşaatına başlandı. Şehitlik tazminatı ve maaşı ile tamamlanan cami ibadete açılırken bayram namazı kılındı.

ŞEHİDİMİZ BİRKAÇ MAAŞLA TAMAMLANMAZ DEMİŞ!

Caminin ibadete açılmasının ardından ilk kez bayram namazı kılınırken şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Recep Bekir'in abisi "Kardeşim ziyarete gelmişti. Köyde gezerken cami inşaatını göstererek kendisinden birkaç maaşını hayır olarak cami inşaatı için buraya bağışlamasını istemiştim. O da bana birkaç maaşla bu cami bitmez demişti.

Daha sonra beni telefonla aradı ve Suriye'de şehit düşmesi halinde tüm şehitlik tazminatı ve yardımlarının bu cami inşaatına bağışladığın ve caminin tamamlanmasını istedğini vasiyet etti" dedi. Şehitlik şerbetini içen Piyade Uzman Onbaşı Recep Bekir'in vasiyesi üzerine ailesi devlet tarafından ödenen tüm şehitlik tazminatı ve yardımlarını cami inşaatına bağışladı.

Şehidimizin bağışı ile yapımı tamamlanan Bilal Habeşi Camisi bayram namazı ile ibadete açılırken caminin adının Piyade Uzman Onbaşı Recep Bekir Camii olarak değiştirilmesi için de girişimde bulunulduğu öğrenildi.

Gündem Haberleri