Sel fena vurmuştu! Meteoroloji 17 il için daha sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahminlerine göre 17 ilde kuvvetli yağış bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan yoğun yağış nedeniyle Bartın ve Kastamonu gibi illerde sel felaketi yaşandı. Birçok ev kullanılamaz duruma gelirken büyük hasarlar oluştu ve birçok sokak hayvanı da telef oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre 17 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den 17 il için uyarı!

Meteoroloji'den edinilen son bilgilere göre, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Yozgar, Sivas çevreleri, Ankara'nın kuzey kesimleri ile Akdeniz'in Toroslar kesiminde yer yer kuvvetli yağış bekleniyor.

Bu bölgelerde kuvvetli yağış sebebiyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyardı.

Kuvvetli rüzgarın, Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Sarı renk kod ne anlama geliyor?

Sarı kod, havadaki potansiyel tehlike durumunu göstermektedir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Bartın, Sinop, Kastamonu, Karabük, Çankırı gibi iller için kuvvetli yağış uyarısı yapılmıştı. Bu uyarının ardından özellikle Bartın ve Kastamonu illerinde büyük bir sel felaketi meydana geldi. Selde can kaybı yaşanmazken, bölgeye giden bakanlar burada arama kurtarma çalışmalarına katılarak, devlet desteği verileceğini duyurdu.

Gündem Haberleri