Şemsiyenizi Almadan Çıkmayın! Meteoroloji Alarm Verdi, Nisan Yağmurları Fena Bastıracak, Sel Vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 Nisan 2022 Perşembe günü bugün hava nasıl olacak? sorusuna yanıt verdi. Nisan yağmurları ne zaman başlar 2022, Nisan yağmuru ne demek, ne zaman toplanır?

Bereketin ve sağlığın müjdecisi olduğu kabul edilen ve bu nedenle çoğu kişi tarafından toplanan Nisan yağmurları için Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen duyurusunu yaptı. Bugün yani 7 Nisan 2022 tarihi itibari ile Türkiye yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor.

Yağışlar bugün itibari ile batı bölgeden yurda giriş yaparken Cuma günü tüm yurdu etkisi altına alacak. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak, Cumartesi ve Pazar günü yağış var mı, yağmur yağacak mı, bu hafta sonu hava nasıl olacak?

BUGÜN VE BU HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK, YAĞIŞ VAR MI, YAĞMUR YAĞACAK MI?

Türkiye yeni bir yağışlı hava dalgası etkisi altına girerken Nisan yağışları başlıyor. Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya illeri ve Kocaeli’nin güneyi başta olmak üzere Marmara’nın güneydoğusu içinMeteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış alarmı verdi.

Cuma günü ise yağışların tüm yurt geneline yayılması ve etkisini arttırması bekleniyor. Yağışlar nedeni ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınmasını istedi.

Hafta sonu ise yağışların etkisini kaybetmesi beklenirken sadece Kıyı Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağış görülmesi bekleniyor.

FIRTINA ALARMI VERİLEN İLLER VE BÖLGELER HANGİLERİ, NERELERDE FIRTINA BEKLENİYOR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü peş peşe fırtına alarmı ve uyarısı yayımlarken Marmara’nın güneyinde(Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in güneyi, Bursa’nın güneyi) akşam saatlerinden itibaren Ege Bölgesi geneli ile Göller yöresi ve Eskişehir ve Konya çevrelerinde, gece saatlerinde Antalya’nın Doğusunun yüksekleri ile İç Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde yarın gece saat 02:00'ye kadar fırtınanın etkili olacağını açıkladı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri