SGK Başkanı görevden alındı! Cevdet Ceylan'ın yerine atanan yeni başkan Kürşad Arat kimdir, nereli, eğitimi ve kariyeri ne?

SGK başkanı görevden alındı! Alınan karar ile vekaleten SGK başkanlığı görevini yürüten Cevdet Ceylan görevden alındı, yerine Kürşad Arat atandı. Peki, Kürşad Arat kimdir, nereli, kaç yaşında, eğitimi ve kariyeri ne?

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK kadrolarında flaş bir görev değişimi yaşandı. SGK Başkanlığı görevine vekaleten 31 Ağustos 2021 tarihinde atanan Cevdet Ceylan görevinden alındı. Görevinden alınan Ceylan'ın yerine ise alınan karar ile Kürşad Arat atandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kadrosunda Müsteşar Yardımcısı olarak görev alan Kürşad Arat, 10 Ağustos 2022 tarihi itibari ile alınan karar kapsamında yeni SGK Başkanı olarak atanmış oldu. Peki, Kürşad Arat kimdir, kaç yaşında, nereli, önceki görevi ve kariyeri neydi?

KÜRŞAD ARAT KİMDİR, YENİ SGK BAŞKANI NERELİ?

Yeni SGK Başkanı olarak atanan Kürşad Arat'ın yaşı, memleketi ve kariyeri de atama kararı sonrası araştırma konusu oldu. Kürşad Arat hakkındaki kişisel bilgiler şu şekilde;

1971 Balıkesir doğumludur. 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü 1993 mezunudur. 

University of San Francisco’dan İşletme-Finans dalında yüksek lisans eğitimini 1995 senesinde tamamlamıştır. 

Kariyerine 1997 senesinde Merkez Bankası'nda başlamıştır. 

Piyasalar, İletişim ve Dış İlişkiler, Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürlüklerinde ve Merkez Bankası Frankfurt Temsilciliğinde uzman yardımcısı, uzman, Müdür Yardımcısı ve kıdemli temsilcilik memuru kadroları olmak üzere farklı pozisyonlarda 18 sene boyunca görev almıştır. 

Aralık 2015-Ağustos 2016 arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev almıştır. 

2006 senesinde ODTÜ İşletme Bölümünde, yarı zamanlı öğretim üyesi olarak ders vermeye başlamıştır. 

6 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile SGK bünyesinde bakanlık temsilcisi olarak yönetim kurulu üyesi olarak atanmış olup Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmaktayken SGK Başkanı olarak atanmıştır. 

Gündem Haberleri