Sıcak yaz günlerinde hem lezzetli hem de sağlığa faydalı içecekler arayanlara reyhan şerbeti öneriliyor. Özellikle son dönemde internette en çok araştırılan konular arasına giren reyhan şerbeti tarifi sanıldığı kadar zor değildir. Doğal ve lezzetli bir içecek olan reyhan şerbetini pratik bir şekilde hazırlayıp sıcak yaz günlerinde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Genellikle ramazan aylarında tercih edilen reyhan şerbeti severek tüketilen içecekler arasında yer alır.
Reyhan Şerbeti Malzemeleri ve Yapılışı
Pratik bir şekilde hazırlanan reyhan şerbeti için 2 demet reyhan, yarım kilo toz şeker ve 2 adet limon hazırlamanız yeterlidir. Lezzetli reyhan şerbeti yaparken 5 litre suya ihtiyacınız olacaktır. Öncelikle reyhanı iyice yıkadıktan sonra saplarından ayırdığınız ve geniş kaba aldığınız reyhan yapraklarının üzerine 500 gram toz şekeri ekleyin. 2 adet orta boy limonu parçalayın ve ilave edin. Bu karışımı 15 dakika boyunca elinizle karıştırın.
Şeker erimeye devam ederken reyhanların kokusu ortaya çıkar. Bu işlemi tamamladıktan sonra kabın içine 5 litrelik içme suyunu ilave edin. Suyu ekledikten sonra bu kabı güneş görmeyen bir yerde 6 saat boyunca dinlendirin. Reyhanlar rengini ve lezzetini suya geçirdikten sonra süzgeçle süzün ve reyhan şerbetini sürahiye koyun.
Reyhan Şerbeti Faydaları Nelerdir?
Sıcak yaz günlerinde soğuk bir şekilde servis edilen ve lezzetiyle çok beğenilen reyhan şerbeti pratik bir şekilde hazırlanabilir. Sağlık açısından da çok faydalı olduğu bilinen reyhan şerbeti hem susuzluğa iyi gelir hem de bağışıklık sistemini güçlendirir. Mide asidini düzenleme ve sinirleri yatıştırma özellikleri de vardır. Özellikle sindirim problemleri yaşayan ve hazımsızlık sorunu olan kişiler için yaz günlerinde keyifle içilebilecek en faydalı içeceklerden biridir. Çok basit bir şekilde hazırlayacağınız reyhan şerbetini hazırlarken 6 saat kadar beklenmesi önemlidir. Eğer acele edip reyhan şerbetini daha kısa sürede hazırlamak isterseniz bu durumda reyhan aroması ve kokusu yeterince oluşmayabilir.