Sıcak havaların ardından Meteoroloji'den sağanak uyarısı geldi! Sel ve su baskınına karşı dikkat

Uzmanlar tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Türkiye'nin belirli kesimlerinde sağanak yağış beklendiği ifade edildi.

Kavurucu sıcakların yaşandığı bu son dönemin ardından Meteoroloji tarafından beklenen yağış haberi geldi. Yapılan açıklamalara göre Akdeniz ve İç Anadolu bölgesinde toplamda 8 farklı ilde kuvvetli yağışın beklendiği öğrenildi. Bu kapsam dahilinde anlık yaşanacak olan bu yağışlar sonucunda vatandaşların sel ve su baskını gibi durumlara karşın dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

28.08.2023 10.00-28.08.2023 22.00 tarihleri arasında geçerli olacak olan hava şartları hakkında Meteoroloji tarafından "Yapılan son değerlendirmelere göre; 28.08.2023 Pazartesi günü Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin'in iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Kayseri'nin güney ve doğusu, Sivas'ın güneyi ile Niğde'nin doğusunda yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde ifadeler ile dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekildi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Bunun yanı sıra Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalarda bugün havanın nasıl geçeceğine ilişkin şu şekilde detaylar ve uyarılar paylaşıldı;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz ve Doğu Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Ordu, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı, Kayseri’nin güney ve doğusu ile Sivas’ın güneybatısı ve Elazığ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve güney kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı, Kayseri’nin güney ve doğusu ile Sivas’ın güneybatısı ve Elazığ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli(21-50 KG/ M2) olacağı tahmin ediliyor."

Gündem Haberleri