Sıcaklıklar 40 dereceye çıkmışken 30 il için sağanak yağış alarmı verildi! 5 gün sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahminlerine göre, 30 ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 5 gün sürecek yağış için vatandaşlara uyarı yapıldı.

Mayıs ayının son haftası Ağustos sıcaklıklarıyla uğurlanırken Haziran ayında sağanak yağış alarmı verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, 5 gün sürecek sağanak yağışlar ülkeye giriş yaptı. Bugün ülke genelin hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olurken bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor.

30 il için sağanak yağış alarmı!

Meteoroloji'den yapılan son hava tahminlerine göre, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bilecik, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında havanın puslu olması beklenirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise toz taşınımı olacağı öngörülüyor.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

Bazı bölgelere gök gürültülü sağanak yağış hakim olurken, sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olması bekleniyor. Bugün öğle saatlerinden itibaren Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Kayseri ve Sivas çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar bekleniyor ve vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Hava durumu paylaşımları yapan Kerem Ökten, bugün hava sıcaklıklarının yüksek olmasına rağmen kuzeyli rüzgarların sert eseceğini, Afyon, Uşak ve Denizli tarafında akşama doğru kuvvetli yağış olacağını belirtti.

Hafta boyunca Türkiye'nin iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. En düşük sıcaklık 26 derece, en yüksek sıcaklık ise 39 derece olarak ölçülüyor.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise hava durumunu değerlendirerek, Haziran ayında havaların normal olacağını, sıcaklıkların en fazla 1-2 derece fazla olacağını belirtti.

Gündem Haberleri