Sigaraya Temmuz zammı geldi mi? En ucuz sigara en pahalı sigara ne kadar oldu?

Sigaraya zam geldi mi haberleri internette yoğun bir şekilde araştırılıyor. Güncel sigara fiyatları merak edilirken Temmuz ayında gelmesi beklenen zam ile ilgili gelişmeler ortaya çıktı.

Sigaraya yapılan zam ile ilgili haberler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 2022 yılının başından bu yana sigaraya 10 liradan fazla zam yapılmasının ardından gözler Temmuz ayına çevrilmişti.

Resmi Gazete'de mayıs ayında yayımlanan karar ile sigara ve alkollü ürünlerde ÖTV artışı yapılmıştı. Bu kararın ardından sigaraya büyük bir zam yapılması bekleniyordu ancak beklenen zam ertelendi.

Basında yer alan birçok haberde, sigara fiyatlarının Temmuz ayında yapılacak ' büyük zam ' ile birlikte 40 liraya çıkacağı ifade ediliyordu. Sigara tiryakilerinin ise gözü kulağı zam haberinde.

Sigaraya zam geldi mi, ne zaman gelecek?

Son olarak sigara fiyatlarında 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.78'e yükseltilmişti. Bu kararın ardından sigara fiyatlarına her an zam gelebileceği endişesi oluştu.

Basındaki haberlerde Temmuz ayında sigaraya zam geleceği iddia edilmişti ancak şu an güncel olarak bir zam haberi bulunmuyor. Fakat her an zam gelebileceği endişesi ile sigara tiryakileri sürekli zam haberlerini takip ediyor.

Sigara fiyatlarına yapılan son zam ile birlikte en ucuz sigaranın fiyatı 25 liraya yükseltilmişti. Aynı sigara Aralık 2021'de 15 liraya satılıyordu. 6 ay içerisinde 10 liralık zam yapılması nedeniyle birçok vatandaş duruma tepki gösteriyor.

Öte yandan daha önce verilen bilgilere göre, Temmuz ve Aralık aylarında sigara fiyatlarına yapılması planlanan yüzde 60'lık ÜFE güncellemesinin yapılmayacağı açıklanmıştı. Sigara fiyatlarında şimdilik bir zam haberi paylaşılmadı ancak sigaraya zam gelirse biz de haberimize güncel fiyatları ekleyeceğiz.

Gündem Haberleri