Sigorta Orman Yangınını Kapsar Mı? Evi Arabası Yananlar İşte Mali Haklarınız

Orman yangınları sigorta kapsamında mı? Orman yangınında evi, işyeri, arabası yananların masrafını sigorta karşılayacak mı? Yangınlara dair sigorta yönetmeliği ve vatandaşların hakları.

Türkiye'nin dört bir yanında alevler yükseliyor. Orman yangınları tüm Türkiye'yi hüzne boğarken bölgede yaşayan vatandaşların maddi kayıpları da çok yüksek seviyelerde. Hükümet zarar görenlerin maddi kayıplarının karşılanacağını ifade ederken vatandaşlar ayrıca yangının sigorta kapsamını merak ediyorlar.

ORMAN YANGINLARI SİGORTA KAPSAMINDA MI?

Meydana gelen yangınlarda çok sayıda ailenin evi, arabası, işyeri yandı. Yangında mallarını kaybeden vatandaşlar ise evleri, arabaları için yaptırdıkları sigortaların kapsamını öğrenmeye çalışıyorlar. Mali haklarını araştıran vatandaşlar için ise uzman açıklaması geldi.

Hürriyet gazetesinden Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının verdiği zararın sigorta kapsamında olup olmadığına değindi.

Orman yangınlarında maddi zararı olanlar için yayımlanan yazıda, sigortaların hangi durumlarda zararı karşılayacağı açıklandı. Buna göre evin konut paket poliçesi olması durumunda konutların orman yangınında zarar görmesi durumunda zararın karşılanacağı bildirildi. Ayrıca bilinmesi gereken bir diğer hak, yangının eve ulaşmasına gerek olmadı. Yangın kapsamında oluşan kül, is gibi etmenlerin vereceği zararlarda karşılanır. Öyle ki, sigorta şirketleri konut paket poliçesi ile birlikte asistans hizmeti de veriyorlar. Yangın sonrası oluşan hasarı ister kendiniz giderir, sigortadan parasını alırsınız; isterseniz de sigorta şirketinin asistans hizmetinden yararlanırsınız.

DASK YANGIN ZARARINI KARŞILAR MI?

Zorunlu deprem sigortası her konut için yapılması zorunlu. Vatandaşlar DASK'ın orman yangınlarında zararın karşılayıp karşılamadığını da merak ediyorlar. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), kapsamında yapılan zorunlu deprem sigortasının kapsamında yangını kapsamaz. Bu kapsamda DASK orman yangınlarında zararı karşılamaz.

Gündem Haberleri