Siyaset gündeminden düşmüyor! Maliye Bakanı Nebati'ye EYT çağrısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye EYT çağrısında bulundu. Nebati'nin açıklamalarına tepki gösteren Akşener, 3600 ek göstergeyi de hatırlattı.

Emlak35.com - Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili gündemde yer alan düzenleme hakkında siyasi kanattan her gün yeni açıklamalar geliyor. Son olarak Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in ele aldığı düzenleme hakkında son açıklama ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner'den geldi. Akşener kısa süre önce ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Nebati'nin açıklamaları üzerinden EYT meselesini gündeme taşıdı.

AKŞENER'DEN EYT AÇIKLAMASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner, TBMM Grup Toplantısı'nda gündemin sıcak başlıklarını ele aldı. Gezi davası kapsamında Osman Kavala hakkında açıklamalarda bulunan Akşener daha sonra Millet İttifakında ele alınan konular hakkında konuştu. Hükümeti göçmek politikası nedeniyle eleştiren İYİ Parti Lideri "Sığınmacı. Mühendis ihraç edip, çoban ithal ediyorlar. Doktor ihraç edip, maraba ithal ediyorlar. Kendi gençlerini yoksulluğa mahkum edenler, kendi ülkelerini mülteci kampına dönüştürüyorlar." dedi.

Nureddin Nebati'nin Açıklamalarına Tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin kısa süre önce ekonomi konusunda gerekirse gemileri karadan yürütürüz demişti. Akşener bu ifadelere tepki göstererek "Enflasyonu düşürebiliyor mu? Doları düşürebiliyor mu? Gençlere iş bulabiliyor mu? EYT'yi çözebiliyor mu? 3600 ek göstergeyi verebiliyor mu? Çiftçinin, esnafın, sanayicinin çilesini bitirebiliyor mu? Elektrik, doğal gaz faturalarını indirebiliyor mu? Maaşlara zam yapabiliyor mu? Bayram ikramiyelerine, anlamlı bir iyileştirme yapabiliyor mu? diye sordu.

Konuşmasının devamında bu soruların tümünün yanıtının "Hayır" olduğunu aktaran Meral Akşener söylenen sözün ne yaptığına dair en küçük bir fikri bile olmayan liyakatsiz bir bakanın, Fatih Sultan Mehmet Han üzerinden hamaset yaparak acınası bir şekilde durumu idare etme çabasıdır, dedi. Akşener konuşmasının devamında ayrıca TOKİ'nin finans sistemine ilişkin de eleştirilerde bulundu.

Gündem Haberleri