Siyaset kulisleri ısındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan meclisi feshetmeye hazırlanıyor

Türkiye Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmaya devam ederken bir yandan da yapılacak olan seçimler için gündemi takip ediyor.

Siyaset kulisleri ısındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan meclisi feshetmeye hazırlanıyor - Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi ile büyük bir yıkıma uğramış 11 il yaşanan depremden etkilenmiş ve 45 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 

Yaşanan deprem felaketinin ardından 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihinin ertelenip ertelenmeyeceği konusunda tartışmalar yaşanmaya başlanmıştı. Özellikle de Bülent Arınç tarafından yapılan açıklama ile tartışmanın fitili ateşlenmiş, seçimlerin ertelenebileceği iddiası muhalefetin sert eleştirilerine neden olmuştu. 

2023 GENEL SEÇİM VE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Seçim tarihi konusunda soru işaretleri ve tartışmalar yaşanırken konu hakkında dün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kere daha seçim tarihi olarak 14 Mayıs tarihini işaret etmişti. 

 Erdoğan tarafından yapılan konuşma siyaset kulislerinin hareketlenmesine neden olurken Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre 10 Mart 2023 tarihinde feshedilecek. Böylelikle Yüksek Seçim Kurulu resmi olarak seçim sürecini başlatacak. Siyasi partilerin aday listeleri 10 Nisan 2023 tarihinde belirlenmiş olacak. 

Gündem Haberleri