Siyaset Kulislerini Sallayan Bomba Kabine Değişikliği Kulisi: Bakan Nebati'nin Yerine Gelecek İsmi Açıkladılar!

Son dönemde yapmış olduğu açıklamalarla tepkilerin hedefinde olan, yaptığı TL daha düşemez açıklaması ile şimşekleri üzerine çeken Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin görevden alınacağı iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etmesinin ardından yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Lütfi Elvan atanmıştı. Bakan Elvan'ın da görevinden affını isteyerek istifa etmesi ile beraber boşalan koltuğa Albayrak'ın sağ kolu olarak anılan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atanmıştı.

Bakan Nebati göreve geldiği ilk günden bu yana yaptığı açıklamalar ile son derece büyük tartışmalara neden olurken dün gündeme düşen "TL daha fazla düşemez" yorumu iddialara göre bardağı taşıran son damla oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakan Nureddin Nebati'yi görevden alacağı iddia edilirken yerine gelecek olan isimde açıklandı.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ SON DAKİKA KULİS HABERİ: KABİNEDE GİDECEK OLAN BAKANLAR KİMLER?

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son kabine değişikliği ile istifa eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yerine Bekir Bozdağ atanmıştı. Daha önce de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişci atanmıştı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilmesinden bu yana kabinede değişen bakanlar şu şekilde sıralanmıştı;

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan yerine Adil Karaismailoğlu,

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yerine önce Lütfi Elvan, ardından Nureddin Nebati,

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yerine Mehmet Muş,

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yerine Vahit Kirişçi,

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yerine Mahmut Özer,

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yerine Aile Bakanı Olarak Derya Yanık, Çalışma Bakanı olarak Vedat Bilgin,

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yerine Bekir Bozdağ atanmıştı.

NUREDDİN NEBATİ İSTİFA MI ETTİ, GÖREVDEN Mİ ALINACAK, YERİNE KİM GELECEK, YENİ HAZİNE BAKANI KİM OLUR?

Eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Şenol Babuşçu, ekonomist Erdal Sağlam'ın edindiği kulis bilgilerine göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevinden alınacağını ve yerine eski bakan Mehmet Şimşek'in yeniden göreve getirileceğini iddia etti. 2009 ve 2015 yılları arasında Maliye Bakanı olarak görev yapan Mehmet Şimşek aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olarak ta hükümette görev almıştı. Mehmet Şimşek'in ismi Berat Albayrak'ın istifa ettiği dönemde de gündeme gelmişti.

Gündem Haberleri