Siyasi Gündemin Yeni Tartışması! Necmettin Erbakan Yaşasa Hangi İttifaka Katılırdı?

Siyasi gündemin yeni tartışması Necmettin Erbakan yaşasa hangi ittifaka katılırdı? Erdoğan ve Karamollaoğlu'nun ardından konuya ilişkin Fatih Erbakan'dan da açıklama geldi.

Son dönemlerde siyasi gündemde yer alan tartışmalardan birisi de Necmettin Erbakan ile ilgili oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu arasında yaşanan tartışmaya Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan'da katıldı.

FATİH ERBAKAN'DA TARTIŞMALARA KATILDI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kısa süre önce yapmış olduğu açıklamasında "Merhum Erbakan bugün yaşasaydı CHP'nin yanında yer alırdı" ifadeleri siyasi gündemde çok konuşuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu açıklamalara tepki göstermiş ve "Haddine mi senin ya?" sözleriyle karşılık vermişti. Temel Karamollaoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan arasına yaşanan tartışmaya ise Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'da yanıt verdi.

Babası ile ilgili gündeme gelen iddialara değinen Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan'ın yaşaması durumunda milli görüş çizgisinden asla ödün vermeyeceğini söyledi. Millet İttifakı ile ilgili iddialar hakkında ise Fatih Erbakan 6 yaşında çocuklara Kur'an öğretmeyi çağ dışılık olarak niteleyen, 'Ayasofya camii müze olarak kalmalıydı, cami olmamalıydı.' diyen, 'İktidar olursam ilk haftasında İstanbul Sözleşmesi'ni mutlaka geri getireceğim.' diyen, Osmanlı dönemini 'bir zulüm dönemiydi' diye tanımlayan CHP ile asla ama asla birlikte olmazdı." ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri