Sokağa Çıkanlar Dikkat! Sokakta Maskesiz Gezenlere 1000 TL Para Cezası Kesildi

Korana virüs salgını sonrasında uzun süre tartışılan maske kullanımı virüsün yayılmaya başlaması ile beraber bazı yerlerde zorunlu hale getirilmişti.

Korana virüs salgını sonrasında uzun süre tartışılan maske kullanımı virüsün yayılmaya başlaması ile beraber bazı yerlerde zorunlu hale getirilmişti. Ancak pek çok kişi halen maskesiz gezmeye devam ederken ekiplerin de maske denetimi arttı. Sokağa maske ile çıkmak zorunlu mu, sokakta maske zorunlu mu, maskesiz dolaşmanın cezası var mı, maskesiz sokağa çıkmak yasak mı? Soruların yanıtları haberimizde..

Korana virüs salgını nedeni ile alınan önlemler artarken hız kesen salgının yeniden artış göstermemesi adına üst düzey önlemler alınmaya devam ediyor.



İSTANBUL İSTİKLAL CADDESİ VE TAKSİM MEYDANI YASAK KAPSAMINA ALINDI!



Korana virüs salgınının en çok görüldüğü ve en fazla can kaybının yaşandığı ilimiz olan İstanbul'da da salgın nedeni ile üst düzey önlemler alınmaya devam ediyor.



Toplu ulaşım ve marketlere girişte maske takmak zorunlu olarak tutulurken havaların ısınması ile bereber insan sirkülasyonunun büyük oranda arttığı ve sanki virüs salgını öncesi dönemi andırmaya başlayan görüntülere sahne olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde de maskesiz girişler yasaklandı.



Ancak ne yazık ki pek çok kişi yasaktan haberi olmadığı için iki bölgede de maskesiz girişler yaşandı. Polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde maske takmadan İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'na girdiği tespit edilen kişilere bin lira para cezası yazıldı.



MASKESİZ DOLAŞMANIN CEZASI VAR MI?



Evet, kanunen zorunlu olarak tutulan yerlerde maskesiz gezen kişilere bin liralık para cezası kesiliyor.



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK MI?



Sokakta maske takmak kanunen zorunlu değil. Ancak illerde kurulan Pandemi kurulları ildeki salgının seyrine göre özel kararlar alma yetkisine sahip.



Bu nedenle özellikle de yaşadığınız şehirde insan yoğunluğunun fazla olduğu sokak ve caddelerde böyle bir zorunluluk olup olmadığnı valilik siteleri üzerinden sorgulamanız öneriliyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri