Sokağa Çıkma Nedeniyle Bayramda Ziyaretler Bitti! Bayram Harçlıkları Havaleyle Gönderilmeye Başlandı!

Bu bayram 81 ilde sokağa çıkma yasağının uygulanacağının ifade edilmesinin ardından geleneksel hale gelen bayram harçlıkları da havale ile birlikte gönderilmeye başlandı.

Bu bayram 81 ilde sokağa çıkma yasağının uygulanacağının ifade edilmesinin ardından geleneksel hale gelen bayram harçlıkları da havale ile birlikte gönderilmeye başlandı. Bu süreçte havale sistemlerinde yoğunluk oluşurken bayramın ilk kez dijital ortama taşındığı belirlendi.

Koronavirüs salgını pek çok kişinin yaşamınca mecburi olarak alışkanlıkların değişmesine neden oldu. Salgının kontrolden çıkmasını engellemek için hükümet tarafından bayramda sokağa çıkma yasağının uygulanmasına karar verildi. İlk kez bu yıl bayram ziyaretlerinin son bulması bekleniyor. Bu durumun geleneklere, alışkanlıklara ve toplum düzenine nasıl etki edeceği de merak konusu haline geldi.



Türkiye’de ilk kez bir anlamda dijital bayram kutlamalarının gerçekleşmesi bekleniyor. Anadolu Üniversitesi sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından uzmanların yeni bir değerlendirme yaptıkları belirlendi. Bayramda gelenek haline gelen ve büyükler tarafından küçüklere verilen bayram harçlıklarının akıbeti de merak konusu olmuştu.



Bayram Harçlıkları Dijital Ortama Taşındı



SODİGEM tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Bu yıl koronavirüs salgınının dini bayramları da dijital ortama taşıdığı ve bu dönemin bir ilk olarak ifade edildiği açıklandı. Bu yıl dijital tebrik mesajlarının ve görüntülü aramalarının oldukça yoğun olması bekleniyor.



Ramazan Bayramı nedeniyle harçlıkların da öncesinde havale yöntemiyle bankalar aracılığı ile gönderildiği belirlendi. Bayram geleneğinin dijital ortama da taşındığı ifade edildi. Bu yıl sosyal medya platformları üzerinde eskisi gibi el öpme fotoğraflarının paylaşılamayacağı, bunun yerine eskiden çekilmiş olan fotoğrafların paylaşılacağı ifade edildi.



Bayram döneminde 81 ilde 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağının uygulanması bekleniyor. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda şimdiden pek çok kişinin evde kaliteli zaman geçirmek için yeni filmler araştırdıkları, oyunlar buldukları ve sevdikleriyle uzun görüntülü sohbetlerin planlarını kurdukları belirlendi.



Bayram öncesinde harçlık göndermek isteyenlerin sayısı oldukça fazlaydı. Bu dönemde havale işlemlerinde yoğunluk olduğu belirlendi.



emlak365.com



Gündem Haberleri