Sokağa Çıkma Yasakları Geri Mi Geliyor? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıklama Yaptı!

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarının artmasının ardından sokağa çıkma yasaklarının yeniden başlaması gerektiğine yönelik tartışmalar aralıksız devam ediyor.

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarının artmasının ardından sokağa çıkma yasaklarının yeniden başlaması gerektiğine yönelik tartışmalar aralıksız devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaparak sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını kamuoyuna duyurdu.

Türkiye'de koronavirüs rakamları endişe verici boyutlara doğru ilerleyişini sürdürüyor. Her geçen gün bir önceki günden daha fazla koronavirüs vakası tespit edilirken ülkede kısıtlamaların yeniden başlayıp başlamayacağı tartışılıyor. Sokağa çıkma yasakları geri gelecek mi? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?



SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI GERİ GELECEK Mİ?



Bilim Kurulu üyelerinin kısıtlamaların geri getirilmesinin zorunluluk olacağına dair açıklamalarını sıklaştırmalarının ardından gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çevrildi. Sokağa çıkma yasakları ile alakalı olarak bir açıklama yapan Bakan Koca, “Şu anda en fazla koronavirüs vakasının tespit edildiği il Ankara oldu. Ankara'daki vaka sayıları İstanbul'u ikiye katladı. Tabiki buna yönelik tedbirler alınmaya başlandı. Kamu kurumlarında mesai kavramları yeniden değerlendiriliyor. Bundan ayrıca diğer kısıtlamalar da görüşülebilir” dedi.



Sokağa çıkma yasaklarının gündemlerinde olmadığını söyleyen Bakan Koca, “Türkiye koronavirüs ile mücadele sıkı tedbirler uygulayarak bu salgına karşı başarılı olmuş bir ülkedir. Ancak bir yandan da hayata devam etmek zorundayız. Biz bu işin sağlık kısmındayız ama bunun bir de ekonomik boyutu var. Sokağa çıkma yasakları şu anda gündemimizde bulunmuyor.” ifadelerini kullandı.



HAFTA SONUNDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?



Öte yandan Türkiye'de özellikle büyükşehirlerde bir sokağa çıkma yasağı beklentisi oluştu. Bunun için 5-6 Eylül tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edileceğine dair meraklı bir bekleyiş başladı. Ancak şu anda bu beklentinin gerçekleşmeyeceğ iyetkililer tarafından net şekilde dile getiriliyor. Hafta sonunda sokağa çıkmka yasağı olmayacak.



Emlak365.com


Gündem Haberleri