Son açıklanan anket sonuçları MHP Lideri Bahçeli'yi yine kızdıracak! İşte AK Parti MHP CHP İYİ Parti ve HDP'nin oyları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bazı şirketlerin anket sonuçlarına tepki göstermişti. Yeni yayımlanan bir ankette daha MHP'nin oy oranlarının çok düştüğü tahmin edildi. İşte o sonuçlar.

Emlak365.com - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bahçeli konuşmasında anket şirketlerinin açıkladığı oy oranlarına tepki göstermiş ve MHP'nin oyunun belli bir seviyenin altında gösterildiğini ifade etmişti. Bu açıklamalardan sonra yayımlanan son anket araştırması sonucu da MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin tepkisine neden olacak türden oldu.

PARTİLERİN SON OY ORANLARINA İLİŞKİN ANKET SONUÇLARI PAYLAŞILDI

İstanbul Ekonomi Araştırmaları tarafından gerçekleştirilen son seçim anketinin sonuçları açıklandı. Halk TV'de kameralar karşısına çıkan Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki gerçekleştirilen araştırmaya dair verileri kamuoyu ile paylaştı. Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen anket 1500 kişi ile tamamlandı.

Anket araştırması sonuçlarına göre; Nisan ayının başında AK Parti'nin son oy oranı yüzde 32 bandında tahmin edildi. Muhalefet lideri CHP'nin oy oranı ise yüzde 25 olarak gösterildi. Millet İttifakının en önemli ortağı olan İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 15 seviyesinde yer aldı. HDP'nin oyu yüzde 11 olarak tahmin edilirken MHP'nin güncel oyu yüzde 7 olarak öngörüldü.

Anket araştırması sonucuna göre AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakının oy oranı yüzde 39 yüzde 40 bandında olurken İYİ Parti, CHP, DEVA, SP, GP, DP'nin oluşturduğu Millet İttifakının oy oranı yüzde 37 yüzde 38 bandında yer aldı.

AK Parti'nin Nisan ayında oy oranlarını yeniden artırmasında ise Rusya Ukrayna Savaşında izlediği politikanın etkili olduğu ifade ediliyor.

Gündem Haberleri