Son anket sonuçları ile ortaya çıktı işte TOKİ 250 bin sosyal konut projesinin AK Parti'nin oy oranları üzerindeki etkisi!

Areda-Survey anket sonuçlarını açıkladı. Ekim ayının son anket sonuçları ile TOKİ projesinin AK Parti'nin son oy oranı üzerindeki etkisi ortaya çıkarken yine partilerin ve ittifakların son oy oranları da belli oldu.

Siyaset kulislerinde yaşanan hareketlilik devam ederken Türkiye büyük bir hızla yapılacak olan seçimlere doğru ilerliyor. 2023 yılında yapılacak olan genel seçimler öncesi yaşanan gelişmeler seçmenlerin tercihlerini etkilemeye devam ederken konu hakkında bir son araştırma sonuçları ise Areda-Survey şirketi tarafından açıklandı. 

Ankete katılan kişilere “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltilirken ankete katılan kişilerin vermiş oldukları yanıt 250 bin sosyal konut projesinin oy oranlarına olan etkisi ile merakla bekleniyordu. Peki, AK Parti'nin oy oranlarında son durum ne, bugün seçim olsa kim kazanır, partilerin son oy oranı yüzde kaç?

AK PARTİ'NİN SON OY ORANI YÜZDE KAÇ, OYLARI ARTIYOR MU?

Areda-Survey araştırma şirketi tarafından yapılan son anket sonuçları açıklandı. Şirketin 2 binden fazla katılımcı ile gerçekleştirdiği ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. “Bugün cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi ittifaka oy verirsiniz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 48.8' millet ittifakı yanıtını verirken yüzde 51,2'si ise Cumhur İttifakı yanıtını verdi. 

Açıklanan anket sonuçlarını değerlendiren Abdülkadir Selvi "Areda-Survey’in eylül ayı araştırmasını inceleyince Millet İttifakı’nın artık muhalefette de umut olma özelliğini kaybetmeye başladığını gördüm" diyerek oy oranlarında yaşanan düşüşün nedenini muhalefetin halen adayını belirleyememesine bağladı. “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna ise katılımcıların yanıtları şu şekilde gerçekleşti;

AK Parti'nin son oy oranı yüzde 38

CHP'nin son oy oranı yüzde 25 

HDP'nin son oy oranı yüzde 10,5

İYİ Parti'nin son oy oranı yüzde 10,2

MHP'nin son oy oranı yüzde 10,1

Yeniden Refah Partisi'nin son oy oranı yüzde 1,5

Zafer Partisi'nin son oy oranı yüzde 1,3

Deva Parti'nin son oy oranı yüzde 1,2

Saadet Parti'nin son oy oranı yüzde 0,8

Oy oranlarının TOKİ projesi ile arttığı belirtiliyor. 

Gündem Haberleri