Son Cumhurbaşkanlığı Seçim Anketi Açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Karşısında Diğer Adayların Oy Oranı

Seçim anketleri yakından takip edilmeye devam ederken son Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçları da ilan edildi. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Ali Babacan ve Meral Akşenir'in oy oranları haberimizde!

Pandeminin beraberinde getirdiği ekonomik dalgalanma sonrasında anket sonuçları yakından takip edilmeye devam ediyor. Özellikle de Cumhurbaşkanlığı seçim anketleri merak ediliyor.

Farklı araştırma şirketleri tarafından yapılan anket çalışmalarında farklı sonuçlar açıklanırken son anket sonuçlarından biri de Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından ilan edildi.

LİDERLERİN SON OY ORANLARI! CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM ANKETİ İLE EN YÜKSEK OY ALAN LİDER KİM?

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından açıklanan son anket çalışmasında katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında seçimde aday çıkmaları halinde kime oy verecekleri sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde katılımcılara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına çıkacak 5 aday üzerinden kime oy verecekleri sorulurken adaylar arasında en yüksek oyu Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 41 oy oranı ile Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük oy aldığı aday ise Mansur Yavaş oldu. 18-20 yaş arası seçmenler arasında yapılan anket çalışmasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının maksimum yüzde 28 seviyesine ulaştığı açıklandı. 5 aday arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısındaki oy oranları en dikkat çeken veri ise kararsızların sayısında yaşanan büyük düşüş oldu.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARŞISINDA EN YÜKSEK OY ORANI KİME AİT?

Yapılan anket çalışmasına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında en yüksek oy oranı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu elde etti. Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında yüzde 34 oranı ile 8 puan fark ile birinci sırada yer alırken ikinci sırada ise yüzde 31 oy oranı ve 6 puan fark ile Mansur Yavaş elde etti.

Gündem Haberleri