Son Dakika: 2021 YKS Yerleştirme Tercih Sonuçları Açıklandı!

YKS tercih sonuçları açıklandı! Son dakika gelişmesi olarak ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile yerleştirme sonuçları için ekranın açıldığı ilan edildi!

Milyonlarca öğrenci ve ailesi tarafından beklenen müjdeli haber sabah verildi. Öğrencilerin yapmış oldukları tercihler ve almış oldukları puanlara göre yerleşecekleri üniversitelerin belirlendiği yerleştirme sonuçları 2021 ÖSYM tarafından ilan edildi.

ÖSYM SON DAKİKA YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2021-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00'den itibaren öğrenebileceklerdir"

SON DAKİKA: YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Öğrencilerin ve velilerin merakla bekledikleri haber ÖSYM tarafından son dakika olarak duyuruldu. ÖSYM tercih sonuçları ve YKS yerleştirme sonuçları 2021 ilan edildi.

Yapılan duyuruda "2021 YKS Yerleştirme Sonuçları açıklandı. 2021 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı 2021 YKS sonuçlarına göre adayların alınan tercihler doğrultusunda, 2021-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile Sonuç ÖSYM GOV TR internet adresi üzerinden 31 Ağustos 2021 tarihi itibari ile öğrenebileceklerdir" ifadelerine yer verildi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR, ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Yapılan açıklamaaya göre öğrencilere Yerleştirme Sonuç Belgesi basılı olarak gönderilmeyecek. Adaylar kayıt işlemlerini sonuçlarına göre 6 Eylül ile 10 Eylül tarihleri arasında yapacaklar.

Elektronik kayıtlar ise 4 Eylül ile 8 Eylül tarihinde yapılacak. Üniversiteye kaydını yaptırmak isteyen öğrencilerin bu tarihleri takip etmeleri ve son başvuru tarihine kadar işlemlerini mutlaka tamamlamaları gerekecek.

ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Üniversite kaydı için adayların üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe uymaları yeterli olacak. Her üniversite kendi resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyuruda bulunacak. Üniversiteyi kazanan adayların bu duyuruları takip etmeleri ve bu duyurularda bulunan tarihler aralığından kayıtlarını yaptırmaları gerekecek.

Üniversiteler YKS sonuçlarının açıklanması ile beraber beklenen duyuruları kendi resmi siteleri üzerinden kademeli olarak yapmaya başlayacak. Adaylar yerleştirme hakkı elde ettikleri üniversitelerin internet sitelerini takip ederek kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.

Gündem Haberleri