Son Dakika! 2023 LGS tercih kılavuzu yayımlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusu ile birlikte 2023 LGS tercih kılavuzunun yayımlandığı öğrenildi.

Bu sene liseye girmek için sınava giren 8. sınıf öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda sınava giren adaylar için LGS tercih kılavuzunun yayımlandığı öğrenildi. Tercih yaparak istedikleri liseye girmek isteyen öğrenciler için yayımlanan bu kılavuzda kişilerin tercihlerini belirlenen puanlara uygun şekilde yapmalarının sağlanacağı ifade edildi.

Yapılacak olan tercihlerin belirli alanlara göre yapılacağı, geleceğini şekillendirmek isteyen öğrencilerin ileri süreç için Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına göre belirlenen puanlar üzerinden gerçekleştirecekleri öğrenildi.

LGS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI!

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda ise bu puan sıralamaları öğrenciler için resmi internet adresi üzerinden yayımlandı.

2023 LGS Tercih Kılavuzu İçin Tıklayınız...

Kılavuzun ardından gelen bilgilere göre kişilerin 3 Temmuz ile 19 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini yapabilecekleri öğrenildi. Tercihlerin ardından ise Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak istenilen liselere yerleştirme işlemlerinin tamamlanacağı öğrenildi.

Gündem Haberleri