Son Dakika! 3 İlde Bazı Yerleşim Yerlerinde Tam Kapanma Sonrası 17 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Süresi Uzatıldı

Koronavirüs salgını nedeni ile alınan tam kapanma kararı ile Türkiye'de 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar devam edecek olan 17 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Süreçte koronavirüs vaka sayısında artış yaşanan 3 ilde hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararlar kapsamında 3 şehirde bazı yerleşim yerlerinde sokağa çıkma yasağı uzatıldı.

Vaka sayısında yaşanan düşüş devam ederken yine de tam kapanma kararına rağmen istenilen seviyelere gelinememesi tam kapatma kararlarında sıkılaştırmaya gidilmesine neden olmuştu. Özelliklede marketlerde getirilen yasaklar büyük tartışmalara neden olurken süreçte vaka sayısı artan 3 ilimizde bazı yerleşim yerlerinde hıfzıssıhha kurulları tarafından yeni kararlar alındı.

TUNCELİ'DE ARTAN KORONAVİRÜS VAKA SAYISI NEDENİ İLE 14 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ!

Son dönemde koronavirüs vaka sayısı ve temaslı kişi sayısında büyük bir hızla yükseliş yaşanan Tunceli' de Valilik salgının yayılmasını engellemek amacı ile üst düzey çok sayıda güvenlik tedbiri aldı. Alınan tedbir kararları kapsamında Tunceli'ye bağlı olan Koyungölü köyünde gerek tespit edilen yeni vakalar gerekse de bu kişilerle temaslı olanların sayısında yaşanan artış nedeni ile 14 gün sürecek karantina uygulamasına geçiş yapıldı.

Süreçte 14 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilirken bu yasak kapsamında köye giriş çıkışlar kapatılırken Jandarma tarafından da köyde üst düzey güvenlik tedbirleri alındı. Daha öncede Valilik tarafından aynı gün Mazgirt ilçesinde 1 mahalle ve 4 köyde karantina uygulamasına geçiş yapılmıştı.

GÜMÜŞHANE İLİNDE 2 KÖYDE SÜRESİZ KARANTİNA BAŞLADI!

Gümüşhane Valiliği tarafından alınan kararlar kapsamında Kürtün ilçesinin Gürgenli ve Kızılcadam köyleri ile Özkürtün beldesinin Cayra Mahallesi'nde artan vaka sayıları nedeni ile süresiz olarak karantina ve sokağa çıkma yasağı başladı. Bu karar kapsamında vaka sayısı düşene ve aksi yönde bir karar açıklanana kadar yasak devam edecek.

ADIYAMAN'DA BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ, MAHALLELER VE KÖYLER HANGİLERİ?

Koronavirüs salgınının başladığı ilk günden bu vaka sayısının en yüksek olduğu iller arasında yer alan Adıyaman'da ne yazık ki salgın bir türlü kontrol altına alınamıyor. Son açıklanan verilere göre vaka sayılarında düşüş yaşanmasına rağmen bazı bölgelerde temaslı kişi sayısında yaşanan artış nedeni ile karantina kararları devam etti.

Adıyaman il hıfzıssıhha kurulu tarafından alınan karar kapsamında farklı mahallelerde yer alan 13 evde karantina uygulaması başlarken il genelinde farklı mahallelerde yer alan çok sayıda binada da karantina uygulaması tüm hızı ile devam ediyor.

Gündem Haberleri