Son Dakika: 6 İlden Yeni Karantina Haberi! 10 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi, Giriş Çıkışlar Kapatıldı!

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan normalleşme genelgesi ile beraber 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek kademeli normalleşme sürecine ilişkin bilgiler vatandaşlarla paylaşılırken 6 ilimizde bazı yerleşim yerleri koronavirüs vaka sayısında yaşanan artış nedeni ile karantina altına alındı. Karantina altına alınan yerleşim yerleri Jandarma tarafından giriş çıkışlara kapatılırken 10 günlük sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçiş yapıldı. İşte bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri, k

Koronavirüs salgınında Türkiye 17 günlük tam kapanma sonrasında yeniden vaka sayılarında 10 binli rakamları görmeye başlarken 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü itibari ile yayımlanan genelge kapsamında kademeli normalleşme sürecine geçiş yapılmıştı.

Süreçte 17 gündür uygulanan tam kapanma yasakları büyük oranda gevşetilirken ne yazık ki bazı illerimizde artan vaka sayısı nedeni ile zorunlu karantina uygulamasına geçiş yapıldığı ilan edildi. İl ve ilçelerde toplanan hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararlar kapsamında koronavirüs vakalarının artmaması için alınan tedbirler ilan edildi.

BUGÜN KARANTİNAYA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ, MAHALLELER VE KÖYLER HANGİLERİ?

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında il ve ilçelerde hıfzıssıhha kurullarına yetki verilmiş ve bölgelerde yaşanan vaka sayılarına göre kurulların Valilik nezdinde kararlar almasına olanak sağlanmıştı. Verilen bu yetki kapsamında bazı yerleşim yerlerinde artan koronavirüs vaka sayısı nedeni ile karantina uygulamasına geçiş yapıldı.

Karantina altına alınan yerleşim yerlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken yine Jandarma ekipleri tarafından bu bölgelere giriş çıkışlar da kapatılırken yerleşim yerlerinde yaşayan kişilerin ihtiyaçlarını ise vefa destek ekipleri karşılıyorlar. Açıklanan kararlar kapsamında 6 ilimizde bazı yerleşim yerleri karantina altına alınmış oldu.

TUNCELİ'DE KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?

Artan vaka sayıları sonrasında hıfzıssıhha kurulu tarafından alınan karar kapsamında Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı olan 700 nüfuslu 94 Mahallesi'ni 10 günlük karantina aldığını duyurdu. Karantina kararı nedeni ile mahalleye giriş çıkışlar kapatılırken güvenlik güçleri tarafından barikat kuruldu. Mahallede yaşayan kişilerin ihtiyaçlarının vefa sosyal destek grupları tarafından karşılanacağı ilan edilirken karantinan 10 gün süreceği duyuruldu.

KARS'TA KARANTİNA ALTINAN ALINAN YERLEŞİM YERLERİ, KÖYLER, MAHALLELER HANGİLERİ?

Kars ilinde Valilik tarafından yapılan son dakika açıklaması ile karantina kararı alındığı ilan edildi. Kars'ın Digor ilçesinde yer alan köyde son dönemde yaşanan vaka artışı nedeni ile zorunlu karantina ilan edilirken köye giriş çıkışlar jandarma ekipleri tarafından kapatıldı ve Arpalı köyünde 10 günlük sokağa çıkma yasağı uygulamasına başlandı.

ŞANLIURFA'DA ZORUNLU KARANTİNA HABERİ!

Son dönemde düşen vaka sayıları ile dikkat çeken Şanlıurfa'da vaka sayıları yakından takip edilirken şehir dışından gelen tarım işçisi kadında koronavirüs tespit edilmesi üzerine 6 çocukları, eşi ve kadın karantina altına alındı. Odunpazarı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı sonrası Jandarma bölgede güvenlik önlemi alırken karantina protokolüne geçiş yapıldı.

ADIYAMAN, ARDAHAN VE GİRESUN'DA KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ!

Salgının ilk başladığı günden bu yana yüksek vaka sayısı ile dikkat çeken Adıyaman'da düşüş başlarken bu düşüşün sürmesi ile sert tedbir önlemleri alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda farklı mahallelerde yer alan 12 bina karantina altına alınırken yine Ardahan'ın Hanak ilçesine bağlı Aşağıaydere köyünde de vaka temaslı kişi sayısının artması üzerine 10 günlük karantina uygulaması başladı. Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Usluca köyünde de 10 günlük karantina uygulaması nedeni ile giriş çıkışların kapatıldığı ilan edildi.

Gündem Haberleri