Son Dakika: AFAD Duyurdu, İzmir Peş Peşe 3 Depremle Sarsıldı!

İzmir'de son dakika deprem hareketliliği yaşandı. Gece boyunca peş peşe meydana gelen depremler vatandaşın tedirginlik yaşamasına neden olurken depremi hisseden bazı kişiler geceyi arabalarında geçirmek üzere sokağa çıktı.

İzmir'de son dakika deprem hareketliliği yaşandı. Gece boyunca peş peşe meydana gelen depremler vatandaşın tedirginlik yaşamasına neden olurken depremi hisseden bazı kişiler geceyi arabalarında geçirmek üzere sokağa çıktı.

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki deprem ile yıkılan binaların enkazı altında ne yazık ki İzmir'de çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bölgedeki deprem hareketliliği tüm hızı ile devam ederken dün gece boyunca yine İzmir sallanmaya devam etti.



AFAD SON DEPREMLER: İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU?



T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı.t ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı resmi hesabı üzerinden yapılan paylaşımlarda İzmir'de peş peşe yaşanan depremler hakkında bilgi verildi. Yapılan paylaşımlar ile depremin şiddeti ilan edilirken depremin sabaha karşı yaşanmasına rağmen sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girmesi de İzmirlilerin bir kere daha yaşamış oldukları korku ve endişeyi gözler önüne serdi.



AFAD resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre ilk deprem 21 Ocak 2021 Perşembe günü saat 02:37 'de 30 Ekim tarihinde olduğu gibi yine İzmir'in Seferihisar ilçesi merkezli olmak üzere 4,5 şiddetinde meydana geldi. Yerin 6,91 km. altında meydana gelen deprem çoğu kişinin uykusundan uyanmasına neden olacak düzeyde şiddetli hissedildi.





İkinci deprem ise yine İzmir Seferihisar merkez üssü olarak kayıtlara 02:33 sularında girilen 3,6 şiddetindeki deprem oldu. İzmirlilerin gece boyunca yaşamış oldukları son deprem ise 05:56 sularında yaşandı ve depremin şiddeti 3.7 olarak kayıtlara geçti.



Sosyal medya hesapları üzerinden yoğun bir şekilde yaşamış oldukları korku ve endişeyi paylaşan İzmirlilerden bazıları bir önceki depremin de verdiği korku ile arabalarında sabahladılar. Ege Denizini kapsayan alanda gece yarısından sabaha kadar üst üste 7 deprem meydana geldi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri