Son Dakika! AFAD Duyurdu, Sivas ve Kayseri'de Art Arda Korkutan Depremler

Türkiye güne 2 yeni deprem haberi ile uyandı. İlk olarak Sivas sallanırken ardından Kayseri'de deprem meydana geldi. Bugün deprem oldu mu, son dakika depremleri, depremin şiddeti kaç, merkez üssü neresi, nerede deprem oldu?

Türkiye güne 2 yeni deprem haberi ile uyandı. İlk olarak Sivas sallanırken ardından Kayseri'de deprem meydana geldi. Bugün deprem oldu mu, son dakika depremleri, depremin şiddeti kaç, merkez üssü neresi, nerede deprem oldu?

2020 yılında başlayan fay hareketliliği 2021 yılında da devam ediyor. Geride bıraktığımız 2020 yılında ilki Elazığ'da ikincisi ise İzmir'de olmak üzere 2 büyük deprem felaketi yaşayan Türkiye 2021 yılına da peş peşe yaşanan deprem haberleri ile girdi. Özellikle de Ege bölgesinde yaşanan deprem hareketliliği tedirginlik yaratırken dün iki yeni deprem haberi daha T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından duyuruldu.



SİVAS'TA DEPREM Mİ OLDU, ŞİDDETİ KAÇ?



Evet, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD tarafından yapılan duyuru ile 8 Şubat 2021 Pazartesi günü yani bugün gece yarısı saat 01:01'de deprem meydana geldiği duyuruldu. Yerin 13.79 km derinliğiinde meydana gelen depremin şiddeti 4.4 olarak açıklanırken deprem Sivas ve komşu illerde de panik yaşanmasına neden oldu.



Sosyal medyada kısa sürede deprem en çok konuşulanlar arasına girerken yapılan pek çok yorumda deprem nedeniyle uykularından uyanan vatandaşların yaşamış oldukları panik ve korku dikkat çekti. Depremin son derece şiddetli hissedildiği belirtilirken resmi kaynaklardan yapılan ilk açıklamalara göre deprem nedeni ile herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.





SON DAKİKA: KAYSERİ DEPREM 8 ŞUBAT 2021



Sivas'ta yaşanan depremi şiddetli olarak hisseden Kayseri'de ikinci deprem şoku ise saat 03:03 sularında yaşandı. Yerni 13.79 km derinliğinde meydana gelen depremin şiddeti AFAD tarafından 3.9 olarak açıklandı. Gece 01:01 sularında yaşanan deprem nedeni ile zaten tedirgin olan Kayserililer ikinci depremin etkisi ile büyük bir panik yaşadı.



Her iki depremde de can ve mal kaybı yaşanmazken yetkililer vatandaşlara koronavirüs salgını nedeni ile sakin olmalarını ve evlerinde kalmalarını önerdi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri