Son dakika! AFAD ve Kandilli açıkladı: Balıkesir'de 4.6 büyüklüğünde deprem!

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre Balıkesir Gönen'de 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerde de hissedildi.

Son dakika gelişmesine göre Türkiye’de yeni bir deprem oldu. AFAD tarafında yapılan açıklamaya göre, Balıkesir’in Gönen ilçesinde 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

Balıkesir Gönen’de deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, saat 18.44’te Balıkesir’de yerin 12 kilometre derinliğinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Balıkesir’de meydana gelen deprem, İstanbul başta olmak üzere birçok çevre ilde hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin büyüklüğünün 4.8 olduğunu ve yerin 8.4 kilometre derinliğinde meydana geldiği ifade edildi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

‘’ Balıkesir merkezli 4.6 büyüklüğündeki deprem şehrimizde de hissedildi. Allah her türlü felaketlerden korusun inşallah. Afet Çantası uygulamamızı indirerek olası acil durumlarda kullanabilirsiniz ‘’ dedi.

CNN Türk’e deprem hakkında bilgi veren Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ise, içerisinde çok fazla fay barındırdığını ancak bu bölge için büyük bir deprem beklentisinin olmadığını söyledi. Marmara Denizi’nde beklenilen faydan farklı bir depremin olduğunu, bu depremin İstanbul’da hissedilse de İstanbul ile ilgili bir durum olmadığı bilgisini paylaştı.

Balıkesir Gönen’de meydana gelen deprem İstanbul, Bursa, Çanakkale gibi illerde de hissedildi. Deprem sonrasında vatandaşlar kısa süreli paniğe kapıldı. Deprem ile ilgili henüz can ya da mal kaybı ise bildirilmedi.

Depreme ilişkin ayrıntılar paylaşıldığında haberimize ekleyeceğiz.

Gündem Haberleri