Son dakika! Bu bölgelerde yaşayanlar için kırmızı alarm verildi: Ekipler teyakkuzda çok kuvvetli geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aşırı yağışa karşı birçok ilde kırmızı, turuncu ve sar kodlu uyarı yaptı. Kamu personeli idari izinli sayıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. Haziran ayının büyük bir bölümü yağış ile geçerken ayın son günlerinde en kuvvetli yağış geliyor.

Meteoroloji alarm verdi: Çok kuvvetli gelecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bazı iller için yağmur, sel ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Meteorolojinin 27 Haziran Pazartesi günü hava tahminlerine göre, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop için alarm verildi.

Bu kapsamda Zonguldak ile Düzce'de engelli ve hamile kamu personeli idari izinli sayılacak, Sinop'ta da 3 köy tedbir amacıyla tahliye edildi. Yapılan açıklamaya göre ani sel, su baskını, heyelan ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelecek.

Kamu çalışanına idari izin

Meteorolojinin hava tahminleri ardından meydana gelmesi muhtemel sel baskınına karşı engelli ve hamile kamu personeline idari izin verildi.

Bu illerde sele karşı dikkat!

Meteorolojinin verdiği bilgilere göre Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop için kırmızı; Sakarya, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Amasya, Tokat ve Samsun için turuncu; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Ankara, Sivas ve Ordu için ise sarı uyarı yapıldı.

Hava tahminlerine göre Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Karabük ve Sinop çevrelerinde aşırı yağış bekleniyor. Bu nedenle vatandaşlar ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar nedeniyle dışarı çıkarken dikkatli olunması konusunda uyarılıyor.

Ayrıca yağışların Sakarya, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Samsun'un batısında çok kuvvetli ve şiddetli olması beklenirken yine ani sel ve su baskınına karşı uyarı yapıldı.

Gündem Haberleri