Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstifasını Kabul Etmedi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu resmi twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu son dakika açıklaması ile görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu resmi twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu son dakika açıklaması ile görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Açıklama sonrası gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilirken istifa konusunda beklenen karar açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa kararını kabul etti mi? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan istifa kararı açıklaması haberimizde...

Korana virüs salgını nedeni ile 10 Nisan Cuma akşamı 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta genel sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi sonrasında ortaya çıkan izdiham görüntüleri büyük tepki toplamıştı.



Konu hakkında gelen yoğun eleştiriler sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu resmi twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama ile istifa ettiğini duyurmuştu.



İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU NEDEN İSTİFA ETMİŞTİ?



Süleyman Soylu Cuma akşamı ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrasında yaşanan izdiham görüntüleri sonrasında istifa kararı aldığını belirtti.





CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN KARARINI AÇIKLADI MI, SÜLEYMAN SOYLU'NUN İSTİFA KARARI KABUL EDİLDİ Mİ?



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soylu'nun istifa kararını "şimdi istifa edecek zaman değil" sözleri ile kabul etmediği, bu açıklamalar üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan tarafından da söz konusu istifa mektubunun yırtıldığı iddia edildi.



Şu anda Ankara'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüz yüze istifa kararını görüşmek üzere çağrıldığı ve bakanın yola çıktığı belirtiliyor.



Süleyman Soylu'ya yakın gazeteciler arasında yer alan Süleyman Özışık'ta canlı yayında yapmış olduğu açıklamasında yoğun kamuoyu baskısı oluştuğunu ve istifa kararının kabul edilmeyeceği yönünde beklenti olduğunu söyledi.



CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'NUN İSTİFA KARARI HAKKINDA RESMİ AÇIKLAMA YAYIMLADI! İSTİFA KABUL EDİLDİ Mİ?



Çok konuşulan istifa açıklaması ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı üzerinden resmi açıklama yayımladı.



İstifaya ilişkin nihai kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olduğu belirtilen açıklama metninde istifanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmediği duyuruldu.



Yapılan açıklamada "15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Sayın Süleyman Soylu, bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır.



Terör örgütlerinin ülkemizdeki eylem kapasitelerinin önemli ölçüde azaltılmasında Sayın Bakanımızın yürüttüğü kararlı mücadelenin büyük payı vardır. Aynı şekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda da, İçişleri Bakanımız sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirmiştir.



Koronavirüs salgının sağlık hizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutu da bulunduğu bir gerçektir. İçişleri Bakanımız, bir ayı aşkın süredir yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla, bu süreçte ülkemizde kamu güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı çekilmemesini temin etmiştir.



Sayın Bakanımız istifa talebini Sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir. Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.



İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir.







Emlak365.com


Gündem Haberleri