Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı Sonrası Kısıtlama ve Yeni Tedbir Kararlarını Açıkladı

Şubat 2021 Kabine Toplantısının ardından bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıkladı.

Şubat 2021 Kabine Toplantısının ardından bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıkladı. Sokağa çıkma yasağından, ekonomi gündemine, salgına dair önlemlerden uygulanacak tedbirlere dair bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.



Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen kararları açıkladı. Salgın ile mücadele tedbirlerine dair kararların alındığı kabine toplantısında çıkan diğer kararlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şu şekilde;



KABİNE TOPLANTISI KARARLARI AÇIKLANDI



İnşa Edilen Projeler



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında yılın ilk ayında gerçekleştirilen hizmetlere dair bilgi verdi. Bu kapsamda inşa edilen projelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında "Dünya ve ülkemiz için oldukça zor geçen 2020'nin ardından büyük umutlarla girdiğimiz 2021'i, büyük şahlanış yılı olması gayreti içindeyiz. Bu amaçla, salgınla mücadelemize ve diğer yandan yatırımlarımıza hız verdik. Mesela yılın 2. günü Fırat Nehri üzerinde inşa ettiğimiz Kömürhan Köprüsü ve bağlantı yolunu hizmete açtık." ifadelerini kullandı.



Uzay Teknolojileri



Cumhurbaşkanı Erdoğan uzay teknolojileri alanında yürütülen çalışmalara dair açıklamasında "Dünya ve ülkemiz için oldukça zor geçen 2020'nin ardından büyük umutlarla girdiğimiz 2021'i, büyük şahlanış yılı olması gayreti içindeyiz. Bu amaçla, salgınla mücadelemize ve diğer yandan yatırımlarımıza hız verdik. Mesela yılın 2. günü Fırat Nehri üzerinde inşa ettiğimiz Kömürhan Köprüsü ve bağlantı yolunu hizmete açtık." dedi.



Deprem Konutları



Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremlerin ardından bölgede başlatılan deprem konutların teslim edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konutların dışında inşa edilen diğer yapılarla yeni bir şehir oluşturulduğunu ifade etti.



"Elazığ'da inşa ettiğimiz 20 bin konutun kalanını da yaza kadar bitireceğiz. Bu tür projelerde sadece konut yapmıyoruz. Okulu, camisi, çarşısı ve yeşil alanlarıyla adeta yepyeni şehirler inşa ediyoruz. Bir kez daha bu konutların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."



'İş İnsanlarının Yanında Olacağız'



İş Dünyası konusunda sağlanan desteklere dair de alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye'de görev yapan AB elçileri ile yaptığım toplantıda, ilişkilerimizi saygı ve ortak hedeflerde geliştirmeyi teyit ettik. Geçtiğimiz yılı 169,5 milyar dolar gibi tarihimizin en yüksek ihracat rekoru kıran iş insanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye Genç iş Adamları Konferasyonu Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, geçtiğimiz yılın değerlendirmesini yapıp, yeni yılın yapılacaklarını konuştuk." ifadelerini kullandı.



HAZİNE VE ADALET BAKANLIĞI REFORMLARI



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Adalet Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın reform çalışmalarının belli bir seviyeye getirildiğini duyurdu. Bu çalışmalara dair önümüzdeki günlerde kapsamlı bir açıklamanın yapılacağı bilgisi verildi.



"Hukuki ve ekonomik reform paketlerinin hazırlıklarını bir süre önce başlatmıştık. Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmelerin detaylı analizi dışında birçok kurumla görüşmeler yapıldı. Her kesimin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak taslaklar ortaya çıktı. Bu taslakları kendi içimizdeki kurumlarla ve ittifakımızla nihai aşamaya getireceğiz."



YENİ ANAYASA ÇALIŞMASI



Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa çalışmalarına dair de önemli açıklamalarda bulundu. Yeni bir çalışmanın zamanı geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu açıklamalarda bulundu.



"Türkiye'de sorunların kaynağının 1960'dan beri darbeciler tarafından yapılan Anayasalar olduğu ortadadır. Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Anayasa çalışması milletin gözü önünde ve tüm temsilcilerinin katılımı ile olmalıdır ve milletin takdirine sunulması gereklidir. Ülkemizin bu fırsatı kaçırmasından üzgünüz. Belki de ülkemizde yeni bir anayasa tartışması başlamalıdır. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla yeni Anayasa konusunda görüş birliğine vardık."



SALGIN TEDBİRLERİ



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında koronavirüs salgının tüm dünyada çok önemli ekonomik etkiler bıraktığını vurguladı. Bu konuda sayısal bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni beklenti raporunu açıkladı. Bu denli ekonomik küçülmenin tüm dünyada 255 milyona yakın insanı işsiz bıraktığını ifade etti. Bu konuda Türkiye'nin de etkilendiği ancak Türkiye'nin bu alanda bazı avantajları olduğu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yılda yapılan yatırımlar sayesinde Türkiye'nin direncinin kırılmadığını ifade etti.



KORONAVİRÜS DESTEKLERİ



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ayrıca salgın sürecinde sağlanan desteklere dair açıklamalarda bulundu. "Salgın nedeniyle ekonomik küçülme kaçınılmaz oldu. Bu da işsizliğin artması demek. Salgın süresince Türkiye'nin direnci kırılmadığı gibi tam tersine önüne yeni fırsatlar çıktı. Türkiye, yardımseverliğini tüm dünyaya yeniden gösterdi. Aşı ve ilaç geliştirmeye kendini adayan bilim insanlarımızın tutkusu, öğretmenlerimizin çabaları tamamladı. Hafızalarınız tazelemek adına verdiğimiz desteklerin bazılarını söylemek istiyorum. 650 bin emeklimizi kapsayan en düşük emekli maaş ödemesini bin liradan 1500 liraya yükselttik. Bay Kemal, danışıklı dövüşle öyle çöp konteynırından aldatmak üzere vatandaşlarımızı "aç açık sefil" gibi spekülasyonlarla milletimizi aldatamayacaksın. Sen böyle söyledikçe, bak partin parçalanmaya başladı. Ücretsiz izne çıkarılanlar için nakdi ücret desteği vermeye başladık. Sosyal koruma kapsamı kapsamında verilen hibe desteği rakamı, 49 milyar liraya geçti. Diğer SGK ve İŞKUR destekleriyle bu rakam 71 milyar liraya ulaştı."



COVİD-19 KISITLAMALARI



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tedbir açıklaması;



* "Salgın tedbirlerini yeniden gözden geçirdik. Aşı uygulaması belirlenen usullerle sürüyor. Yerli aşı çalışmalarına da hız veriyoruz."



* "Köy okullarda 15 Şubat'ta eğitim öğretim başlayacak. Vaka artırsa yeniden uzaktan eğitime dönülecek."



* "8. ve 12. ile İlkokul ve özel eğitim okullarında 1 Mart'ta eğitime başlanmak üzere çalışmalar yürütülecek."



* "Esnaflara yönelik kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılacak takvim başlayacak. "



GIDA FİYATLARI



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı yaptığı konuşmasında gıda fiyatlarına da değindi. Toplantıda üzerinde durulan konulardan birinin gıda fiyatları olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan birkaç açgözlü tüccarın ekmeği milletimize zehir etmesine izin vermeyeceğiz, dedi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri