Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 Bin Liralık Tazminat Davası!

Siyasette üslup tartışmaları her geçen gün alevlenmeye devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yeni tazminat davası açıldığı haberi gündeme bomba gibi düştü.

Siyasette üslup tartışmaları her geçen gün alevlenmeye devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yeni tazminat davası açıldığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Daha öncede iki taraf arasında çok sayıda tazminat davası açılmış, Kılıçdaroğlu bu davalardan sonra yüksek miktarda tazminat ödemek zorunda kalmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA 500 BİN LİRALIK MANEVİ TAZMİNAT DAVASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yine bir tazminat davası ile gündeme geldi. Daha önce de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı yüklü miktarlı tazminatlar ile konuşulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP liderine 16 Şubat 2021 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yapmış olduğu konuşma nedeni ile yeni bir tazminat davası açıldı.

Yapılan açıklama ile tazminat davası nedeni Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 16 Şubat 2021 tarihinde TBMM çatısı altında yapılan konuşma olarak gösterildi. CHP grup toplantısı kapsamında yapmış olduğu konuşmada Kılıçdaroğlu "Gara'da şehit düşen 13 şehidimizin sorumlusu Erdoğan'dır" demiş, bu açıklamaya Erdoğan büyük bir tepki göstermiş ve çok ağır cümleler kurulmuştu.

Siyasette tansiyon yükselirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak 500 bin liralık tazminat davası açıldı. Mahkemeye sunulan dilekçede Gara operasyonunun tüm detayları ile titiz bir şekilde planlandığı, terör örgütü tarafından alı konulan vatandaşların kurtarılması için pek çok girişime imza atıldığı, ancak bu acı olayın meydana geldiği belirtilerek 13 vatandaşın hayatını kaybetmesinden PKK yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorumlu tutulması eleştirildi.

Gündem Haberleri