Son Dakika Deprem Çanakkale: İstanbul'da Da Hissedilen Deprem Şiddetini AFAD ve Kandilli Kaç Açıkladı?

Son dakika deprem haberi ile AFAD ve Kandilli Rasathanesi Çanakkale'de deprem yaşandığını duyurdu. Çanakkale Biga merkezli depremin şiddeti iki kurum tarafından yine farklı olarak açıklanırken deprem İstanbul'da da hissedildi. Tam kapanma nedeni ile vatandaşlar depreme evde yakalanırken her iki şehirde de kısa süreli panik yaşandı.

Özellikle de büyük bir depremin her an vurma riskinin son derece yüksek olduğu İstanbul'da hissedilen depremler vatandaşlar arasında büyük panik yaşanmasına neden olurken bu depremlerden sonuncusu Çanakkale 'de yaşandı.

Çanakkale Biga merkez üssü olan deprem İstanbul'da da hissedilirken tam kapanma nedeni ile evlerinde olan vatandaşlar arasında depremden sonra kısa süreli panik yaşandığı görüldü. Deprem kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.

KANDİLLİ AFAD SON DEPREMLER: ÇANAKKALE'DE DEPREM Mİ OLDU, DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ VE ŞİDDETİ KAÇ?

Pek çok büyük yerleşim yeri deprem bölgesinde kurulu bulunan ve bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmalarının hayati önem taşıdığı Türkiye her gün yeni bir deprem haberi ile sarsılmaya devam ediyor. Bu depremlerden biri de Çanakkale merkez üslü olarak meydana geldi. AT.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuru ile deprem haberi ilan edildi.

Yapılan açıklamaya göre depremin merkez üssü Çanakkale'nin Biga ilçesi olurken depremin şiddeti ise 4.0 olarak ilan edildi. Saat 09:42 itibari ile yaşanan deprem yerin 6,95 km altında meydana gelirken deprem sonrası yapılan sosyal paylaşımlarda depremin çok daha şiddetli hissedildiği yönündeki yorumlar dikkat çekti.

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamada ise depremin şiddeti 4.2 olarak ilan edilirken Bozlar Biga Çanakkale merkezli depremin derinliği ise 15,2 kilometre olarak duyuruldu.

Gelen ilk bilgilere göre deprem İstanbul'da da hissedilirken deprem sonrasında şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilmedi. Ekiplerin çalışmaları devam ederken pandemi nedeni ile evinde hasar oluşmayan kişilerin evlerinde kalması ve sokağa çıkma yasağı kurallarına uyması yönünde uyarılar yapıldı.

Gündem Haberleri