Son dakika deprem haberi! AFAD duyurdu Malatya'da 5.6 şiddetinde deprem oldu

Kahramanmaraş depremi ile büyük hasar alan ve binlerce binanın yıkıldığı iller arasında yer alan Malatya bir kere daha sallandı son dakika deprem haberi çevre illerde de hissedildi.

Son dakika deprem haberi! AFAD duyurdu Malatya'da 5.6 şiddetinde deprem oldu - Türkiye Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 11 ilde yıkıma neden olan büyük deprem felaketini 6 Şubat 2023 Pazartesi günü yaşamıştı. 

İlk olarak sabah saat 04:17 sularında 7.7 şiddetindeki deprem ile 11 ilde yaşayan 13 milyon kişi depreme uykusunda yaşanmış, binlerce bina çökmüştü. Günün ilk ışıkları ile yaşanan depremin ağır bilançosu ortaya çıkarken kar yağışı nedeni ile yolların kapalı olması ve afetin 11 ili kapsaması nedeni ile arama kurtarma çalışmalarında sorunlar yaşanmıştı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği 13:24 sularında meydana gelen 7.6 şiddetindeki ikinci büyük deprem ilk depremde yıkılmayan binaların da çökmesine neden olmuş ve can kayıpları artmıştı. 

DEPREM FIRTINASI SÜRÜYOR! MALATYA'DA YENİ DEPREM YAŞANDI

Yaşanan büyük depremin ardından bölgede adeta büyük bir deprem fırtınası yaşanırken artçı sarsıntıların yanı sıra Hatay'da 6,4 şiddetinde ayrı bir deprem de yaşanmıştı. 27 Şubat 2023 tarihinde Türkiye güne Adıyaman'da yaşanan 5 şiddetindeki depremle uyanırken yeni deprem haberi ise Malatya'dan geldi. 

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklaması ile merkez üssü Yeşilyurt Malatya olan yeni bir depremin meydana geldiği açıklandı. Depremin şiddeti 5,6 olarak açıklanırken depremin pek çok ilde hissedildiği belirtildi. 

Yeni deprem nedeni ile büyük bir panik ve korku yaşanırken hasarlı binalara yaklaşılmaması konusunda vatandaşlara bir kere daha uyarı yapıldı. 

Gündem Haberleri