Son dakika! Depremde hayatını kaybeden sayısı 45 bin 968 oldu

Bakan Soylu Hatay'dan önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika! Depremde hayatını kaybeden sayısı 45 bin 968 oldu: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay'da basın açıklaması yaptı. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından can kaybının 45 bin 968 olduğunu açıkladı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremlerin ardından yeni bir sürecin başladığını söyleyerek özellikle 10 ilde esnaflarda ciddi bir tahribat oluştuğunu da vurguladı. Ticaret Bakanı ile bu konuyu konuşacaklarını ve küçük esnafın canlanması için önemli adımlar atılacağını açıklayan Soylu köyün tarım hayatından tutun da süt meselesine kadar her şeyinin takip edileceğini duyurdu.

Sokak hayvanlarına yapılacak olan yardımdan da bahseden Soylu konuşmalarına şöyle devam etti;

"Deprem bölgesinde 426 belediye görevlendirildi. Sadece Hatay'da 127 belediye var. Ne kadar büyük operasyon yürütüldüğünü ifade etmek için bunu anlatıyorum.

Deprem bölgesinde 41 vali görevlendirildi. Bunların her birinin bir görevi var. Denizli Valimiz defin ve kimliklendirme, Erzurum Valimiz Aile Bakanlığımızla birlikte oranın koordinasyonlarını sağlayarak, ayni yardımların illeri sevkini sağlamaktadır.

Erzincan Valimiz, Kızılay'la birlikte beslenme sürecinin tamamını, Amasya Valimiz de tüm belediyelerle birlikte kullanma suyu hatlarını takip ediyor.

Edirne Valimiz tüm sektörel ihtiyaçların giderilmesini sağlıyor. Konya Valimiz Hatay'dan başka illere gidecek vatandaşların tahliye süreçlerini ve konaklamalarını organize etmektedir. Diğer arkadaşlarımız da kendi görevlerini yapıyor.' dedi. 

13 BİN 62 SARSINTA MEYDANA GELDİ

'Büyük acılar milletleri birleştirir' diyen Bakan Soylu Türk milletinin büyük bir birliktelik gerçekleştirdiğini söyledi. Şu ana kadar 13 bin 62 sarsıntının meydana geldiğini söyleyen Soylu olağandışı bir süreçten geçildiğini de açıkladı.

Toplamda 28 bin 300 enkaz olduğunu söyleyen Soylu Hatay'da da 18 bin enkazın olduğunu açıkladı ve ekledi; "Depremde can kaybımız 45 bin 968 oldu, bunların 4 bin 267'si Suriyeli" diyerek konuşmalarına son verdi. 

Gündem Haberleri