Son Dakika! İçişleri Bakanlığı CHP'li Eski Milletvekili Berhan Şimşek Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu!

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre valilere ve kaymakamlara militan benzetmesi yapan CHP'li eski milletvekili Berhan Şimşek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre valilere ve kaymakamlara militan benzetmesi yapan CHP'li eski milletvekili Berhan Şimşek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Valiler ile kaymakamlara militan benzetmesi yapan Berhan Şimşek için İçişleri Bakanlığı harekete geçti. CHP'li eski milletvekili Berhan Şimşek hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından suç duyurusunda bulunuldu.



İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU!



İçişleri Bakanlığı konuya dair bir açıklama yayınlayarak, “CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek hakkında “Vali militan, kaymakam militan” sözlerinden dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.” denildi.



İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasının devamında, “Türkiye'de valilerin ve kaymakamların üstlendikleri görevler azımsanmayacak kadar önemlidir. Kanunen valiler illerde Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütmenin vasıtasıdırlar. Valiler görevli bulundukları illerde genel ve özel tüm kulluk kuvvetlerinin amirleridirler. Kaymakamlar ise Cumhurbaşkanının ilçelerdeki yürütme vasıtasıdırlar. Tüm bakanlıkların teşkilatları ilçelerdekaymakamın emri altındadırlar. Bu denli önemli görevi yerin egetiren valilerimize ve kaymakamlarımıza militan ithamında bulunmak onları halk nezdinde gözden düşürmeyi amaçlamakta ve saygınlıklarının yitirlmesine zemin hazırlamaktadır. Eleştiri niteliğini aşan, fikir niteliği bulunmayan bu açıklama düşünce açıklaması olmadığı gibi ifade özgürlüğü kapsamında da değerlendirilemez. Aksine suç unsuru barındırdığı için cezai soruşturma ve kovuşturma gerektirir.” ifadelerine yer verildi.



VALİLERİN VE KAYMAKAMLARIN HAYSİYETLERİNE VE ŞEREFLERİNEHAKARET EDİLMİŞTİR!



İçişleri Bakanlığı şikayete konu olan sözlere dair eleştirisini sürdürerek, “Valilerin ve kaymakamların hukuk dışı hareket eden makamları işgal ettiklerini kat eden sözler kabul edilemez. Bu valilerimizin ve kaymakamlarımızın haysiyetlerine, şereflerine hakaret etmektir. Bu sözlerden dolayı TCK'nın 125., 267. ve 301. maddeleri uyarınca işlem yapılmasını talep ediyoruz.” şeklinde belirtildi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri