SON DAKİKA: İçişleri Bakanlığından Flaş Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması!

Koronavirüs salgınında büyük bir hızla artan yeni vaka sayısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrası yapılan açıklama ile hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçiş yapılmıştı.

Koronavirüs salgınında büyük bir hızla artan yeni vaka sayısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrası yapılan açıklama ile hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçiş yapılmıştı. 6 Şubat 2021 Cumartesi ve Pazar günü, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, marketler, bakkallar, ekmek fırınları, restoranlar ve kafeler açık mı, saat kaça kadar açık, paket servis var mı, İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklama yaparak yükselen koronavirüs vaka sayısı nedeni ile hafta içi belirli saatlerde Cumartesi ve Pazar günlerini kapsayan hafta sonlarında ise tüm gün olmak üzere sokağa çıkma yasağı kısıtlaması getirmişti. Vaka sayısında yaşanan düşüşün ardından kısıtlamalarda gevşeme olup olmayacağı merak konusu olmuştu.



BU HAFTA SONU CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KISITLAMASI OLACAK MI?



Evet, ne yazık ki vaka sayısında halen kritik rakamların üzerinde bulunulması, koronavirüs salgınında yeni mutant virüs vakalarının ülkemizde de görülmeye başlaması gibi nedenlere bağlı olarak bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam edilecek. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen son dakika açıklaması ile sokağa çıkma kısıtlamasına saatler kalay yapılan açıklamada "Hafta sonlarına yönelik uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması bugün saat 21:00'de başlayıp Pazartesi sabah 05.00'de sonlanacaktır" ifadesi ile uygulanacak yasak hakkında bilgilendirmede bulunuldu.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇTA BAŞLAYACAK, SAAT KAÇTA SONA ERECEK?



İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı bugün saat 21:00 itibari ile başlayacak ve Pazartesi sabahı saat 05:00'e kadar devam edecek. Yayımlanan genelge kapsamında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler bugün saat 20.00'ye kadar açık olacak ve hizmet vermeye devam edecek. Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.



MARKETLER, BAKKALLAR, MANAV, KASAP VE ÇİÇEKÇİLER BU HAFTA SONU AÇIK OLACAK MI?



marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler bugün saat 20.00'ye kadar, Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine hafta sonu da aynı saatlerde telefonla ya da online olarak verilen siparişler aynı saatler içerisinde teslim edilecek.



Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri ise bugün saat 20.00'ye kadar paket servis+ gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek olup bu işyerleri Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında yine paket servis hizmeti vermeye devam edebilecekler.



Online sipariş firmaları Cuma, Cumartesi ve Pazar günü 10:00 -24:00 saatleri arasında almış oldukları siparişleri teslim edebilecekler. Fırınlar ve marketlerin ekmek bölümleri açık olacak. Vatandaşlar ikametlerine yakın yerlerde bulunan bu yerlerden alışverişlerini araçsız olarak yürüyerek yapabilecekler.



Emlak365.com

Gündem Haberleri