Son Dakika: İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası 27 Şubat - 5 Mart 2021 Tablosu Açıklandı!

Türkiye 1 Mart 2021 tarihi itibari ile yerinde karar dönemine geçiş yaparken alınan normalleşme kararlarının ardından ilk haftalık İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası yayımlandı.

Türkiye 1 Mart 2021 tarihi itibari ile yerinde karar dönemine geçiş yaparken alınan normalleşme kararlarının ardından ilk haftalık İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası yayımlandı. Yayımlanan yeni haritada yaşanan değişimler adeta soğuk duş etkisi yaratırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli uyarılarda bulundu.

NORMALLEŞME SONRASI İLK HARİTA ŞOK ETKİSİ YARATTI, BAZI İLLERDE VAKA SAYILARI REKOR KIRDI!

Ne yazık ki bugün gelen ilk görüntülerin yarattığı tedirginlik gerçeğe dönüştü. Ünlü cadde ve sokaklarda yaşanan aşırı kalabalık, insanların pek çoğunun maskelerini çenelerinin altına taktıkları resimler büyük tedirginlik yaratmış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca twitter hesabı üzerinden uyarı üzerine uyarı yaparak herkesi tedbirlere uymaya çağırmıştı.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca normalleşme sonrası ilk koronavirüs risk haritası tablosunu yayımladı. 27 Şubat - 5 Mart 2021 tarihleri arasını kapsayan harita kapsamında ne yazık ki pek çok ilde vaka sayısında artış yaşanması dikkat çekti.



ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE HAFTALIK KORONAVİRÜS VAKA SAYISI ARTTI!

Normalleşme sonrasında alınan gevşeme kararları ile beraber ne yazık ki korkulan oldu ve vaka sayısında artış yaşandı. İllere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı haritası tablosunda her 100 bin kişide İstanbul'da 111,57, Ankara'da 54,83, İzmir'de 66,47 oranına yükseliş yaşandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile "Her hafta açıkladığımız illerimizde 100.000 nüfusa düşen haftalık toplam vaka sayısının güncel haritasını ilan ettik. Kademeli ve kontrollü normalleşeceğiz" diyerek herkesi bir kere daha sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymaya davet etti.

VAKA SAYISI ARTAN İLLERDE KISITLAMA GELEBİLİR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Mart 2021 tarihinde Kabine Toplantısı sonrasında yapmış olduğu açıklamasında illerin vaka sayılarına göre 2 haftada bir değerlendirme yapacaklarını, vaka sayıları artan illerde yeniden kısıtlama kararları alınacağını, vaka sayısını düşüren illerde ise kısıtlama kararlarında gevşeme yapılacağını söylemişti.

Gündem Haberleri