Son Dakika, Karadeniz'de Deprem! AFAD Ve Kandilli Zonguldak Ereğli Deprem Duyuruları Ardı Ardına Geldi!

AFAD Deprem Dairesi ve Kandilli rasathanesi tarafından yapılan son dakika duyurularına göre Karadeniz açıklarında bir deprem meydana geldi. Depreme dair ayrıntılı bilgiler belli oldu...

Türkiye'de depremler meydana gelmeye ve bu sarsıntılar vatandaşları endişelendirmeye devam ediyor. AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son dakika duyurularına göre Karadeniz açıklarında bir deprem gerçekleşti. Pek deprem olmayan bir bölge olan Karadeniz'deki depreme dair vatandaşların yeni bilgiler edinmeleri için araştırmalar sürerken son gelişmeler de belli oldu.

AFAD DEPREM DAİRESİ DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Karadeniz'de Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında saat 20:38'de bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Ereğli'ye 89 km uzaklıkta olduğu bildirilirken depremin şiddeti 4.4 olarak açıklandı. Depremin derinliğinin ise 37,72 km olduğu bildirildi. AFAD'ı depreme dair verdiği teknik bilgiler bu şekilde ilan edildi.

KANDİLLİ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI

Türkiye'de uzun yıllardır depremlerle alakalı en doğru bilgileri veren bir diğer kurum da Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü olduğu biliniyor. Kandilli Rasathanesi Karadeniz'de meydana gelen depremle alakalı olarak yaptığı bilgilendirmede Afad'dan bazı farklı bilgiler duyurdu. Depremin şiddetini 4.5 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi, depremin derinliğini de 12,9 km olarak ilan etti.

DEPREM SONRASI GELİŞMELER NELER?

Karadeniz'de meydana gelen 4.5 şiddetindeki depremin etki alanı çok geniş oldu. Deprem İstanbul'dan dahi hissedilirken Karadeniz'in batısındaki tüm iller hafif bir sarsıntı yaşadılar. İstanbul'un da etkilenmesiyle depremin İstanbul'da olduğu düşünüldü ama AFAD ve Kandilli bu konuda kamuoyunu aydınlattı. Depremin herhangi bir can ve mal kaybına neden olması beklenmezken şu ana kadar da deprem sonrasına dair vatandaşlarca resmi kurumlara herhangi bir olumsuz bildirimde bulunulmadığı açıklandı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri