Son Dakika: Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen Görevden Alındı, Yerine Kayyum Atandı!

Kobani eylemleri soruşturması kapsamında hakkında soruşturma başlatılan HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen görevden alındı.

Kobani eylemleri soruşturması kapsamında hakkında soruşturma başlatılan HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen görevden alındı. İçişleri Bakanlığı Kars Belediye Başkanı tutuklandı, yerine kayyum atandı. Kars Belediye Başkanı olarak kim göreve atandı, yeni Kars Belediye Başkanı kim oldu, kayyum olarak atanan Kars Valisi Türker Öksüz kimdir, nerelidir?

Yapılan son yerel seçimlerde HDP'den aday olarak Kars Belediye Başkanı seçilen Ayhan Bilgen hakkında başlatılan Kobani Eylemleri soruşturması kapsamında tutuklandı.



Bilgen'in tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı konu hakkında açıklama yaparak yerine kayyum ataması yapıldığını duyurdu.



KARS BELEDİYE BAŞKANI AYHAN BİLGEN TUTUKLANDI, YERİNE KARS VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ ATANDI!



İçişileri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile "Tutuklanan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır. Kars Valisi Türker Öksüz İçişleri Bakanlığı’nın 02.10.2020 tarihli onayı ile Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir" ifadeleri ile görev değişikliği duyurulmuştu.



Hatırlanacağı üzere dün Kars’ta gözaltına alınarak Ankara’ya getirilen Başkan Bilgen sosyal medya hesabı üzerinden “Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa belediye başkanlığı görevimden istifa edeceğim” açıklamasında bulunmuştu.



KARS BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ATANAN KARS VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ KİMDİR, NERELİDİR?



1970 Elazığ doğumludur.



1990 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur.



Yüksek lisansını Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde (TODAİE) yapmıştır.



1992 yılında açılan Kaymakamlık sınavını kazanmıştır.



Sırası ile Mersin Kaymakam Adayı, Giresun-Yağlıdere Kaymakamı, Erzurum-Uzundere Kaymakamlığı, Adıyaman-Kahta Kaymakamlığı, Osmaniye ve Bartın Vali Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.



27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kars Valisi olarak atanmıştır.



Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Öksüz evli ve 2 çocuk sahibidir.



Emlak365.com


Gündem Haberleri