SON DAKİKA: Korana Virüs Vaka Sayısı Patladı, Sokağa Çıkma Yasağı Kısıtlaması Geri Geldi! 65 Yaş Üstü Yasak İller Hangileri?

Türkiye normalleşme süreci ile gevşeyen önlemlerin ardından geri dönen Korana Virüs kabusu ile mücadeleye devam ederken artan yeni vaka sayısı adeta patlama yaşadı.

Türkiye normalleşme süreci ile gevşeyen önlemlerin ardından geri dönen Korana Virüs kabusu ile mücadeleye devam ederken artan yeni vaka sayısı adeta patlama yaşadı. Virüsün tehlikeli boyutlara ulaştığı çok sayıda ilimizde ise yeni sokağa çıkma yasağı ve kısıtlama kararları peş peşe açıklandı. Ankara için açıklanan kararın ardından bu sabah İzmir Valiliği de son dakika kararı duyurusunda bulundu ve 65 yaş üstü için yeni kısıtlama kararları aldı. 65 yaş üstü düğün, cenaze, seyahat kısıtlaması ve sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri, hangi illlerde 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı var, sokağa çıkma kısıtlaması kararı uygulanıyor, sokağa çıkanlara uygulanacak para cezası ne kadar? Soruların yanıtları haberimizde...

Ne yazık ki vatandaşların tedbir kurallarına uymaması nedeni ile korana virüs vaka sayısında büyük bir patlama yaşandı.



Sağlık Bakanlığı yapmış olduğu uyarılar ile vaka sayılarında tehlikeli bir artış yaşandığını belirterek herkesin gerekli tedbirleri alması yönüne uyarıda bulundu.



İZMİR VALİLİĞİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI GEÇTİ, ANKARA 'DAN SONRA İZMİR'DE DE 65 YAŞ ÜSTÜ YASAKLARI BAŞLADI!



65 yaş üstü kişilerin korana virüs salgını nedeni ile 1.derece risk altında olmaları nedeni ile yeni yasak kararları açıklandı. Açıklanan kararlar kapsamında 65 yaş üstü kişilerin düğün, taziye ziyaretleri, toplu ulaşım araçlarını kullanma saatleri ve alışveriş saatlerine kısıtlama getirilmiş oldu. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:



"Kendi mahallelerine en yakın semt pazarı, market ve alışveriş merkezlerini kullanmaları, alışverişlerini kalabalığın yoğunlaşmadığı sabah 10.00- 12.00 saatleri arasında yapmalarına, düğün törenlerine gelin ve damadın anne, baba, büyükanne ve büyükbaba gibi birinci derece yakını olan 65 yaş ve üzeri kişilerin katılmasına, bunun dışındaki 65 yaş ve üzeri kişilerin katılmamasına, taziye ziyaretlerine vefat edenin anne, baba, büyükanne, büyükbaba gibi birinci derece yakınlarının sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek katılmalarına, bunun dışındaki 65 yaş ve üzeri kişilerin katılmamalarına, asker uğurlama törenlerine katılmamalarına, mesai saatleri nedeniyle toplu taşıma araçlarında oluşabilecek yoğunluktan etkilenmemeleri için toplu taşıma araçlarını 10.00- 16.00 saatleri arasında kullanmalarına oy birliğiyle karar verildi."



KORANA VİRÜS NEDENİ İLE TÜRKİYE GENELİ HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GERİ GELİR Mİ, ZORUNLU KARANTİNA YENİDEN BAŞLAR MI?



Konu hakkında daha önce açıklamada bulunan Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan "İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları her konuda yetkili. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu o il için, o hafta sonu için, o ilde sokağa çıkma yasağı ilan edebilir, sokakta bulunulan saatlere kısıtlama getirebilir, AVM'leri kapatabilir. Okulların açıldığını düşünürsek okullar ile ilgili kısıtlamaya gidebilir. Her türlü yetki ilin kendisinde. İlin kendisi dahilinde yapabileceği gibi ilçede, mahallede de bunu gerçekleştirme yetkisine sahip İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu.



Örneğin; A ilinde vakalar sürekli artıyor, B ilinde artmıyor. Türkiye genelinde kısıtlamaya gitmek diğer illerle ilgili de bazı sıkıntılar ortaya çıkarılabilir. Kurallara uyulmayan illerde kısıtlamaya gidilmesi, kurallara uyulan illerde kısıtlamaya gidilmemesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Tabi rakamlar çok ilerler, 2 binleri, 3 binleri geçer tabi ülke genelinde de benzer kısıtlamalar getirilebilir. Şu an böyle bir düşünce söz konusu değil" diyerek vaka sayısında 2 bin rakamını telaffuz etmişti.



Dün açıklanan son korana virüs vaka sayısı rakamında ise Türkiye 1.263 yeni vaka sayısı ile karşı karşıya kalmıştı. Henüz havaların soğumaya başladığı ve grip vakalarında patlama yaşanan Eylül ayı gelmeden yaşanan bu tehlikeli artış ise panik yarattı.





65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLE DÜĞÜN, CENAZE, TOPLU ULAŞIM KISITLAMASI UYGULANAN İLLERİN LİSTESİ



Listede yer alan illerin bir bölümünde sokağa çıkma yasağı uygulanırken bir bölümünde ise kısıtlama kararları uygulanmaktadır. Bu nedenle yaşadığınız ilin Valilik sitesi üzerinden yapılan açıklamaları takip ederek yasakların kapsamı hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz...




  1. Ankara,
  2. Kütahya,
  3. Bursa,
  4. Manisa,
  5. Batman,
  6. Kırıkkale,
  7. Sivas,
  8. Kayseri,
  9. Siirt,
  10. Yalova,
  11. Düzce,
  12. Malatya,
  13. İzmir
  14. Konya,
  15. Tunceli,
  16. Şanlıurfa,
  17. Kahramanmaraş
  18. Bursa,
  19. Kayseri,
  20. Van,
  21. Gaziantep.


Emlak365.com


Gündem Haberleri