SON DAKİKA: Korana Virüs Vaka Sayısında Rekor Artış Yaşandı, 7 İl İçin Yeni Zorunlu Karantina Haberleri Alındığı Duyuruldu!

Ne yazık ki sosyal mesafe kurallarının ihlal edilmesi ve maske takmanın zorunlu olmasına rağmen çok sayıda kişinin maskeyi gerektiği gibi kullanmaması nedeni ile korana virüs vaka sayısında rekor artış yaşandı.

Ne yazık ki sosyal mesafe kurallarının ihlal edilmesi ve maske takmanın zorunlu olmasına rağmen çok sayıda kişinin maskeyi gerektiği gibi kullanmaması nedeni ile korana virüs vaka sayısında rekor artış yaşandı. Vaka sayılarının büyük bir hızla arttığı ve tehlikeli bir hale dönüştüğü 7 ilde belirli alanlar için zorunlu karantina kararı çıktı. İşte il ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları kapsamında Covid 19 nedeni ile zorunlu karantina kararı çıkan iller ve karantina altına alınan köyler, beldeler, mahalleler ve iller listesi...

Pandemi nedeni ile çok sayıda köy, belde ve mahallede zorunlu karantina kararı çıktı. Özellikle de korona virüs vaka sayısında rekor artış yaşanan yerlerde hastalığın yayılmasının önlemek amacı ile alınan kararlar şu şekilde sıralandı...



ADIYAMAN'DA ZORUNLU KARANTİNA KARARI ÇIKAN YERLER NERELERİ?



Zorunlu karantina kararı çıkan iller arasında yer alan Adıyaman'da tam 97 yerleşim yeri ve 88 ev zorunlu karantina altına alındığını duyurdu.



Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından açıklanan son dakika kararları ile tam 97 yerleşim yerinin korana virüs vaka sayısında yaşanan artış nedeni ile karantina altına alınma kararı duyuruldu. Adıyaman'a bağlı olan Kaş ile Bağpınar Kuyucak Köyü, Alitaşı, Altınşehir, Bahçelievler, Barbaros, Bahçecik, Fatih, İmamağa, Karapınar, Mehmet Akif, Sıratut, Sümerevler, Ulucami, Yavuz Selim, Yeşilyurt, Cumhuriyet, Varlık, Kayalık, Musalla, Siteler, Turgut Reis, Yenimahalle ve Yunus Emre Mahallesi tanı konulan yeni vaka sayısında yaşanan artış nedeni ile karantina altına alındı.



KARS'TA ZORUNLU KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ NERELERİ?



Kars'ta Arpaçay ilçesine bağlı Güvercin köyünde korana virüs vaka sayısında yaşanan artış nedeni ile köye giriş çıkışlar kapatılırken 14 günlük zorunlu karantina uygulaması başlandı.



AFYON'DA ZORUNLU KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ NERELERİ?



Afyonkarahisar'da Emirdağ ilçesi için zorunlu karantina kararı çıktı. Konu hakkında açıklama yapan Emirdağ Kaymakamlığı "İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz, kentte 23 binada Kovid-19 tanısı konulması nedeniyle adreslerde 14 gün karantina tedbiri ile evlerde izolasyon kurallarının uygulanmasına oy birliğiyle karar vermiştir" ifadeleri ile 14 günlük karantina uygulaması yapılacağı ilan edilldi.





SİVAS'TA ZORUNLU KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ NERELERİ?



Sivas İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Arpaçay ilçesine bağlı Güvercin köyünün zorunlu karantina altına alındığı ve köye giriş çıkışların yasaklandığını, Jandarma tarafından gerekli tedbirlerin alınacağı duyuruldu.



TUNCELİ'DE KORANA VİRÜS NEDENİ İLE ZORUNLU KARANTİNA KARAR ÇIKTI!



Tunceli Valiliği verilen hayır yemeği sonrası çok sayıda pozitif vaka tespit edilmesi nedeni ile Temurtaht, Aslanyurdu, Kuşhane, Kızılcık, Dazkaya, Anıççınar, Ağaçardı köyleri ile Civan ve Dalömer mezralarının karantina altına alındığını duyurdu.



KÜTAHYA VALİLİĞİ DUYURDU! TAVŞANLI İLÇESİNDE ZORUNLU KARANTİNA BAŞLADI!



Kütahya Tavşanlı Kaymakamlığı "Son günlerde iki köyde vaka sayılarında ciddi ve hızlı bir artış olmuştur. Bu artışın köy halkının tedbirlere riayet etmeden farklı sosyal etkinliklerde bir araya gelmesinden kaynaklandığı anlaşılmıştır. Bu bağlamda vaka ve temaslıların vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesine neden olacağından, Ayvalı ve Emirler köylerinin 14 gün süreyle jandarma ekiplerin gözetiminde kontrollü giriş çıkış uygulamasına tabi tutulmasına karar verilmiştir" ifadesi ile alınan zorunlu karantina kararını duyurdu.



ÇANKIRI'DA POZİTİF VAKA SAYISINDAKİ ARTIŞ SONRASI KARANTİNA KARARI ALINDI



Çankırı Hıfzısıhha Kurulu tarafından Çankırı'nın Korgun ilçesine bağlı Maruf köyünde tespit edilen vaka sonrasında çok sayıda hastanın tespit edilmesi üzerine 14 günlük zorunlu karantina kararı alındığı ilan edildi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri