Son Dakika: Korona Virüs Vaka Sayısı Patlayan İlde Apartman ve Site Bahçelerinde Bir Araya Gelinmesi Yasaklandı!

Ne yazık ki pek çok kişinin artık korona virüs tedbir kararlarına uymamakta ısrarcı davranması nedeni ile vaka sayısı pek çok ilde yeniden yükselişe geçti.

Ne yazık ki pek çok kişinin artık korona virüs tedbir kararlarına uymamakta ısrarcı davranması nedeni ile vaka sayısı pek çok ilde yeniden yükselişe geçti. Tüm dünyada yeni vaka sayısında yaşanan artış nedeniyle yeni tedbir kararları alınmaya devam ederken Türkiye'de de alınan tedbirler yeniden sıkılaştırmaya başlandı. Bu illerden biride Kırıkkale oldu.

Son dönemde korona virüs vaka sayısı büyük bir hızla yükselmeye devam ederken yaşanan artış nedeni ile il bazında yeni tedbir kararları alınmayı sürdürüyor. Bu illerden biri de Kırıkkale oldu.



Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklama kapsamında son dönemde ilde yaşanan vaka sayısındaki hızlı artış nedeniyle apartman ve sitelerin bahçe, çocuk oyun alanı, kamelyalar gibi ortak toplanma alarında bir araya gelinmesi yasaklandı.



APARTMAN BAHÇESİ, SİTE BAHÇELERİ, YÜRÜYÜŞ YOLLARI, PARK, BAHÇE VE ÇOCUK OYUN ALANLARI KULLANIMI YASAKLANDI!



Kırıkkale Valiliği resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada "Apartman ve sitelerin önlerinde bulunan ortak kullanım alanları olan çocuk parkları, basketbol sahaları, oyun alanları gibi yerlerin kullanımının kapatılmasına, aynı zamanda apartman ve sitelerin ortak kullanım alanlarının apartman sakinlerince bir araya gelinerek çeşitli faaliyetlerde kullanılmaması için tedbirler alınmasına karar verilmiştir" denilerek resmi yasak kararı duyuruldu.





Kırıkkale Valisi Yunus Sezer başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararın gerekçesi olarak çocukların hastalık konusunda taşıyıcı rol üstlenmesi gösterilirken ortak alanlarda yine insanların maske ve mesafe kurallarına uymaması da yasak gerekçeleri arasında yer aldı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri