Son Dakika Koronavirüs Günlük Vaka Sayısı 3 Bine Dayandı: 16 İlde 65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Yasağı Kısıtlaması Kararı Çıktı! İşte O İllerin Listesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 11 Kasım 2020 tarihli korona virüs günlük hasta sayısı ile 2 bin 500 sınırının aşılmasının ardından beklendiği üzere yeni korona virüs tedbir kararları açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 11 Kasım 2020 tarihli korona virüs günlük hasta sayısı ile 2 bin 500 sınırının aşılmasının ardından beklendiği üzere yeni korona virüs tedbir kararları açıklandı. Açıklanan rakamlar sonrasında çok sayıda ilde 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kısıtlaması çok tartışılmasına rağmen yeniden uygulamaya alındı ve çalışan kişiler hariç olmak üzere kısıtlama kararı alındı. Peki, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri, 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri neler, 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var mı, sokağa çıkma saatleri kaç, 65 yaş üstüne yasak var mı, sokağa çıkma yasağı kısıtlaması hangi illerde var, Ankara, İstanbul, Bursa, Kütahya sokağa çıkma yasağı hangi illerde?

Korona virüs vaka sayısı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de artmaya devam ederken 11 Kasım 2020 tarihli yeni vaka sayısı 2500 rakamını aşarken beklendiği üzere yeni yasak kararları peş peşe açıklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen yeni genelge kapsamında açık alanlarda, kalabalık caddelerde sokakta yürürken sigara içmek yasaklandı. Buna ek olarak 65 yas üstü sokağa çıkma yasağı kapsamında da yeniden çok sayıda şehirde kısıtlama başladı.



65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI, GELDİ Mİ, KISITLAMA SAATLERİ NE?



Şu anda Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmıyor ancak pek çok ilde Valilik kararları kapsamında sokağa çıkma kıstılması kararı alınmış bulunuyor.



Bugün itibari ile 16 ilde belirli saatler arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bu illerde 10:00 - 16:00 satleri ile bazı illerde ise 11:00 - 16:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı kararı uygulanıyor.



YAŞADIĞINIZ ŞEHİRDE 65 YAŞ ÜSTÜ YASAĞI OLUP OLMADIĞINI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLEBİLİRSİNİZ?



Yasaklar il ve ilçe kapsamında alındığı için vatandaşların ceza yememek adına yaşamış oldukları ilin valilik siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamaları takip etmeleri gerekiyor.



Örneğin yukarıdaki resimde olduğu gibi Kütahya Valiliği alınan yeni yasak kararını hem resmi internet sitesi üzerinden hemde resmi twitter hesabı üzerinden duyurdu. Yine bazı valilikler yasak alınması halinde vatandaşların cep telefonu numaralarına SMS göndererek bilgilendirmede bulunurken o illerde anons yöntemi ile bilgilendirme ve camilerin hopörlerinden duyuru yayımlanması yöntemleri de kullanılıyor.



Pek çok il ve ilçede ise 65 yaş üstü kişiler için belirli saatlerde toplu ulaşım araçlarını kullanma, pazar yerlerine girme, AVM'ye gitme, düğün ve cenaze törenlerine katılma yasakları gibi bazı yasak kararları da uygulama da bulunuyor. Tüm bu yasakları vatandaşlar yaşamış oldukları ilin valilikleri üzerinden öğrenebiliyorlar.





65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER HANGİLERİ?




  1. Ankara,
  2. İstanbul,
  3. Kahramanmaraş,
  4. Uşak,
  5. Gaziantep,
  6. Eskişehir,
  7. Kütahya,
  8. Bursa,
  9. Erzincan,
  10. Isparta
  11. Düzce
  12. Balıkesir
  13. Kastamonu
  14. Hatay
  15. Tekirdağ
  16. İzmir


Emlak365.com


Gündem Haberleri