Son Dakika: Koronavirüs Tedavisi Gören Kadir Topbaş Hayatını Kaybetti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak uzun yıllar hizmet veren Kadir Topbaş yakalandığı koronavirüs hastalığı nedeni ile tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak uzun yıllar hizmet veren Kadir Topbaş yakalandığı koronavirüs hastalığı nedeni ile tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

KADİR TOPBAŞ NEDEN HAYATINI KAYBETTİ, HASTALIĞI NEYDİ, KAÇ YAŞINDAYDI?

İBB Başkanı olarak uzun yıllar hizmet veren ve pek çok hizmeti ile sevilen Kadir Topbaş 16 Kasım 2020 tarihinde koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle hastanede tedavi altına alınmıştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen sağlık durumunda bir iyileşme sağlanamayan Kadir Topbaş entübe edilerek yoğun bakıma alınmıştı. Geride bıraktığımız haftada diyalize bağlandığı ve sağlık durumunun kötüye gittiği açıklanan Kadir Topbaş bugün yapılan son dakika açıklaması ile hayatını kaybetti.

1945 doğumlu olan Kadir Topbaş 76 yaşında koronavirüs nedeni ile hayatını kaybetti.

2004 YILINDA İBB BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLMİŞ, 13 SENE BAŞKANLIK YAPMIŞTI!

08 Ocak 1945 tarihinde Artvin ilinin Yusufeli ilçesi'nde doğan Kadir Topbaş 2004 senesinde AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiş, 2017 yılına kadar başkanlık koltuğunda oturmuştu.

HAYATI VE BİYOGRAFİSİ: KADİR TOPBAŞ KİMDİR, NERELİDİR?

1945 senesinde Artvin'de dünyaya gelmiş, henüz bebekken ailesi ile beraber İstanbul'a gelmiştir.

Işık Lisesinde başladığı eğitimini İmam Hatip Lisesinde tamamlamıştır.

1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olmuş, uzun yıllar boyunca kariyerine serbest mimar olarak devam etmiştir.

1994-1998 seneleri arasında o dönem İBB Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapmış, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarını üstlendi.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 2017 yılına kadar bu görevini sürdürdü.

Emlak365.com

Gündem Haberleri